20 مهارت ضروری کسب و کار آنلاین

مهارت های ضروری برای موفقیت در کارآفرینی اینترنتی و کسب و کارهای آنلاین

اگر به راه اندازی کسب و کار یا توسعه کسب و کار آنلاین خود فکر می کنید، باید به مهارت ها و تجربه های مورد نیاز آن نیز فکر کنید تا برای موفقیت در آن آماده باشید. برای این منظور کافی است که فکر کنید برای مثال اگر با خودتان برای واگذاری مدیریت این کار مصاحبه می کردید، به عنوان صاحب کسب و کار به خودتان این شغل را می دادید؟ انفرادی بودن یا مالک یک کسب و کار کوچک بودن احتمالاً یکی از چالش برانگیزترین نقش هایی است که تا به حال داشته اید! اگر آن را به موفقیت به سرانجام برسانید، یکی از پر ارزش ترین نقش هایی است که تا به حال داشته اید. هنگامی که به راه اندازی یک کسب و کار یا توسعه یک تجارت آنلاین فکر می کنیم، روی وظایف، فعالیت ها و کارهایی که باید انجام شود تمرکز می کنیم، اما آیا زمان کافی را صرف فکر کردن به مهارت ها و تجربه های مورد نیاز و کسب آنها گذرانده اید؟ آیا قبل از جهش به سمت عمل، مهارت های خود را بطور عینی ارزیابی کرده اید؟ در ادامه این مقاله ترجمه شده، بیست مهارت ضروری کسب و کار آنلاین را با هم مرور می کنیم.

 

مهارت ها و تجربه لازم برای داشتن یک کسب و کار موفق

با تکیه بر تجربیات خود از روزهایی که در منابع انسانی بودم، نقطه شروع برای پر کردن یک موقعیت، نوشتن شرح شغل برای آن بود. مشخص کردن شرح شغلی معمولاً شامل انجام فعالیت‌های کلیدی مورد نیاز نقش و صلاحیت‌ها، مهارت‌ها و تجربه‌های مرتبط است. در اینجا سعی کردم به این بیاندیشم که اگر شرح شغلی را برای نقش انفرادی مانند کارآفرینی، و راه اندازی کسب‌وکار یا هر عنوان دیگری که انتخاب می‌کنید بنویسید، شامل چه مواردی می‌شود؟

در زیر لیستی از 20 مهارت ضروری برای راه اندازی یک کسب و کار آنلاین موفق وجود دارد:

1. برنامه ریزی و تحقیق (Planning & Research)

تحقیق و برنامه ریزی در راه اندازی یک کسب و کار بسیار مهم است. این بخشی است که در آن باید بتوانید به دو سوال اصلی زیر در مورد تجارت آنلاین خود پاسخ دهید:

  • محصول یا خدمات شما چیست؟
  • مشتریان هدف شما کیستند؟

به نظر می رسد اینها سؤالات اساسی هستند اما برای پاسخ صحیح به آنها نیاز به تحقیق زیادی است. برای این منظور در اینجا باید برنامه ریزی کنید. البته نیازی نیست که تحقیق یا برنامه ریزی شما از همان بتدا کامل باشد. در ابتدا شما فقط به یک پیش نویس کلی نیاز دارید. با انجام موارد زیر می توانید تحقیق کنید:

  • یادگیری از طریق مطالعه موردی و مشاهده گزارش های کسب و کارهای مرتبط با شما
  • تجزیه و تحلیل مدل های کسب و کار آنلاین
  • مطالعه رقبای بالقوه و برآورد میزان سود آنها و میزان سرمایه گذاری آنها
  • با افراد متخصص در زمینه کسب و کار خود ارتباط برقرار کنید
  • تحقیق کنید و با مخاطب یا مشتری هدف خود ارتباط برقرار کنید
  • صفحات رسانه های اجتماعی یا وبلاگ های بازیگران برتر در این زمینه را دنبال کنید
  • به دنبال دوره های آنلاین یا آموزش مرتبط با دسته کسب و کار خود باشید

2. بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing)

مهارت های بازاریابی قوی مهم هستند چرا که بازاریابی دیجیتال مؤثر به کسب و کار آنلاین شما امکان می دهد مشتریان جدیدی به دست آورد و دنبال کنندگان (Followers) شما را افزایش دهد.

به طور خاص، در تجارت آنلاین، بازاریابی دیجیتال شامل درک موارد زیر است. به دلیل استفاده مستقیم از برخی اصطلاحات انگلیسی و نبود ترجمه مناسب برای آن مقابل برخی عناوین اصطلاح جهانی آن نیز آورده شده است:

  • بازاریابی درونگرا (Inbound marketing)
  • پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)
  • سئو
  • بازاریابی وابسته (Affiliate marketing)
  • بازاریابی ایمیلی و روابط عمومی (Email Marketing and PR)
  • تبلیغات رسانه های اجتماعی

به نظر می رسد این موارد زیاد باشد، اما خوشبختانه می توانید جهت یادگیری آنها دوره های متعدد کوتاه مدت زیادی را بگذرانید و یا حتی این خدمات را به افرادی در بیرون سازمانی خود برون سپاری کنید. فراموش نکنید عدم درک و اطلاع از این موارد می تواند هزینه های اشتباهات و برون سپاری اشتباه زیادی برای شما در بر داشته باشد.

3. کپی رایتینگ (Copywriting)

کپی رایتینگ توانایی نوشتن محتوای متقاعد کننده، آموزنده و مرتبط در مورد کسب و کار شما است. بدون محتوا، نمی توانید با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و آگاهی از برند خود را در میان مخاطبان بالقوه گسترش دهید. مهمتر از همه، ارائه محتوای خوب به شما امکان می دهد تمایل خود را برای ارائه بهترین محصولات یا خدمات به مشتریان خود ابراز کنید.

4. طراحی گرافیک (Graphic Design)

توانایی ایجاد طرح های گرافیکی زیبا شما را از رقبای خود متمایز کرده و بالاتر از آنها قرار خواهد داد. طرح های شما باید بتواند مخاطبان شما را جذب کند و آنها را در مورد آنچه ارائه می دهید کنجکاو کند. وب سایت ها و نرم افزارهایی وجود دارند که می توانید از آنها برای ساخت تصاویر خود استفاده کنید. برخی از بهترین آنها عبارتند از:

5. طراحی و توسعه وب (Web design & Development)

وب سایت شما به نوعی بروشور ، دفتر کار یا به بیان دیگر خانه محصولات و خدمات شماست. وب سایت شما همه چیز را در مورد کسب و کار شما تعریف می کند و برند شما را تثبیت می کند. به همین دلیل است که ایجاد و نگهداری وب سایت شما بسیار مهم است. راه های زیادی برای ایجاد یک وب سایت وجود دارد. مهارت طراحی و ساخت وب سایت یکی از مهارت های مهمی است که شما باید برای دوره جدید زندگی کاری خود فرا بگیرید. برای درک بیشتر می‌توانید مقالات دیگری در این رابطه را از سایت مدرسه وارلی بخوانید.

6. مهارت های مدیریت اجتماعی (Social Management Skills)

همانطور که قبلا هم گفته شد، شما می توانید دنبال کنندگان خود را از طریق رسانه های اجتماعی افزایش دهید. در این روزگار، همه کسب و کارها و همه افراد در رسانه‌های اجتماعی حساب‌ کاربری دارند. همچنین شما می توانید از تبلیغات رسانه های اجتماعی برای جذب ترافیک به وب سایت خود یا تایید محصول خود استفاده کنید. شما فقط باید یاد بگیرید که چگونه حساب ها و صفحات کسب و کار اجتماعی خود را مدیریت کنید تا از این نوع تبلیغات و مزیت دریافت نظرات از طریق ارتباط مستقیم با کاربران محصولات یا خدمات خود نهایت استفاده را ببرید.

7. شبکه سازی (Networking)

توانایی ایجاد شبکه و رشد ارتباطات خود یکی از راه های رشد تجارت آنلاین شماست. شما باید بتوانید ارتباط خوبی با موارد زیر ایجاد کنید:

  • ارتباطات تجاری تان (شامل تامین کنندگان و منابع تان)
  • مربیان و اساتید فعال در زمینه شما

ارتباط مؤثر همچنین شامل تقویت روابطی است که از طریق کانال‌های مختلف مانند پیوستن به وبینارها یا کنوانسیون‌های مرتبط با کسب‌وکارتان ایجاد کرده‌اید.

8. تجاری سازی (Commercial)

قیمت گذاری محصولات یا خدمات شما اگر چه می تواند دشوار باشد اما مساله بسیار مهمی است. در واقع اینکه چگونه محصولات خود را به درستی قیمت گذاری کنید، یکی از کلیدهای یک کسب و کار موفق به شمار می رود. این مساله می تواند مشخص کند که کسب و کار شما رونق بگیرد یا خیر. قیمت گذاری صحیح نه تنها باعث ایجاد اعتماد و روابط خوب با مشتریان شما می شود. همچنین تضمین می کند که کسب و کار شما در حال کسب درآمد و فرصت رشد است.

9. مالی (Financial)

دانش امور مالی و نحوه مدیریت آن ستون فقرات کسب و کار شما است. اگر وضعیت مالی کسب و کار شما به هم ریخته باشد، نمی توانید به طور موثر یک تجارت را اداره کنید. شما باید بتوانید بر توانایی بودجه بندی سرمایه گذاری ها، سود و سایر هزینه ها مانند مالیات خود مسلط باشید. امور مالی و حسابداری خوب به شما امکان می دهد پولی را که برای تبلیغات، محصولات یا خدمات و کارمندان خود خرج می کنید، مدیریت کنید. همچنین به شما کمک می کند تا بفهمید که چقدر سود کسب کرده اید و آیا رشد کسب و کارتان از طریق سرمایه گذاری مجدد امکان پذیر است یا خیر.

10. مدیریت و رهبری (Administration & Leadership)

از طریق مدیریت و رهبری خوب، کسب و کارها می توانند پیشرفت کنند. شما باید بتوانید کارمندان خود را طوری هدایت کنید که بتوانند بهره وری را به حداکثر برسانند. بدین منظور می بایست قادر باشید که:

  • به کارکنان خود راهنمایی کنید
  • به کارکنان خود انگیزه دهید
  • اقدامات مورد نیاز را آغاز کنید
  • بهبود رضایت و ایجاد روحیه
  • به نیازهای کارکنان و سازمان خود رسیدگی کنید
  • به طور مؤثر مسئولیت ها را تفویض کنید
  • در همه چیز مستندات مناسب داشته باشید

11. تحلیل کسب و کار و تحقیق (Business Analysis and Research)

برای موفقیت در کسب و کارتان شما باید با روندها و اتفاقات بازار خود و نحوه ردیابی کسب و کارتان بخوبی آشنا باشید. برای مثال پس از راه اندازی کسب و کار و اجرای استراتژی های دیجیتال مارکتینگ، باید بتوانید نتایج هر کمپین را پیگیری کنید. تجزیه و تحلیل نتایج یکی از راه های اطمینان از عملکرد بازاریابی شما است. روندهای بازاریابی همیشه در حال تغییر هستند، بنابراین شما باید بتوانید آخرین اتفاقات صنعت یا حوزه خود را پیگیری کنید. این امر با تحقیق و تحلیل مستمر قابل دستیابی است.

12. تطبیق و سازگاری (Adaptability)

توانایی تطبیق مهارتی است که هر زمان که موردی پیش بیاید، کسب و کار شما را زنده نگه می دارد. کسب‌وکارهایی که نمی‌توانند با آنچه در بازار اتفاق می‌افتد سازگار شوند، کنار گذاشته می‌شوند و می‌میرند.

13. توسعه کسب و کار (Business Development)

وقتی کسب و کار شما ثابت است و تمام برنامه های بازاریابی شما به نتیجه رسیده است، باید بتوانید فکر کنید که چگونه کسب و کار خود را بیشتر توسعه دهید. آیا روش جدیدی برای فروش محصولات شما وجود دارد؟ آیا مدل کسب و کار جدیدی وجود دارد که بتوانید از آن استفاده کنید؟ فکر کردن مداوم به نوآوری ها و چگونگی بهبود کسب و کار در نهایت باعث رشد آن می شود.

14. مدیریت پروژه و زمان (Project & Time Management)

مدیریت زمان به خصوص هنگام شروع یک تجارت جدید دشوار است. شما باید توانایی اولویت بندی هر کار را به ترتیب اهمیت و فوریت داشته باشید. ممکن است فکر کنید که مدل انجام چندوظیفه ای روش خوبی برای انجام کارها است، اما این ایده عاقلانه ای نیست. مدیریت زمان و پروژه ها با ایجاد یک سیستم سازمانی مانند فهرست کارها مفیدتر خواهد بود. در این زمینه وب‌سایت‌ها و نرم‌افزارهای مختلفی وجود دارند که می‌توانید از آنها برای مدیریت هماهنگ و یکنواخت پروژه استفاده کنید. بعضی از آنها عبارت هستند از:

15. اعتماد به نفس (Self-confidence)

اگر به خودت ایمان نداشته باشی، هیچ کس دیگری شما را باور نخواهد کرد. این مهم است که شما توانایی اطمینان از موفقیت کسب و کارتان را داشته باشید. شما باید همیشه نگرش مثبت و انگیزه داشته باشید. به یاد داشته باشید که داشتن اعتماد به نفس نتیجه آمادگی مناسب و انگیزه های صحیح است.

16. انعطاف پذیری (Resilience)

شرایطی وجود خواهد داشت که تجارت شما را به چالش خواهد کشید. شما باید این توانایی را داشته باشید که پس از عقب نشینی به عقب برگردید. به عنوان مثال، داشتن یک پلن بی یا برنامه اضطراری برای زمانی که یک بحران رخ می دهد همواره به بقا و یا حتی رشد کسب و کار شما کمک خواهد کرد.

17. درک خدمات و محصولات پیشنهادی (Trade Skills and Products)

این همان چیزی است که شما ارائه می دهید مانند مربیگری، عکاسی، نقاشی، آشپزی، محصولات و غیره. این همان چیزی است که کسب و کار آنلاین شما خواهد بود. شما باید بتوانید دامنه و محدودیت های محصولات یا خدماتی را که ارائه می دهید درک کنید.

18. خدمات مشتری (Customer Service)

شما باید مهارت مدیریت خدمات موثر به مشتریان را داشته باشید. این یکی از راه های ارتباط با مشتریان شما و مدیریت بازخورد آنها است. گاهی اوقات، شرایط ناخوشایندی وجود دارد که منجر به نارضایتی مشتریان از برخی از محصولات یا خدمات شما می شود، خدمات موثر به مشتری به شما این امکان را می دهد که به جای دور کردن دائمی مشتریان از کسب و کار خود، رابطه آنها را با خود اصلاح کنید.

19. ارتباطات (Communication)

توانایی برقراری ارتباط موثر یکی از راه های پرورش و اطمینان از ماندن مشتریان شما با شماست. شما باید بتوانید از کانال های مختلفی مانند کمپین های مختلف ارتباطی مانند ارسال ایمیل، تماس های تلفنی یا حتی ارتباط حضوری استفاده کنید. همیشه اطمینان حاصل کنید که با مشتریان خود رابطه درستی را ایجاد می کنید.

20. مدیریت ریسک (Risk Management)

هر سرمایه گذاری تجاری دارای ریسک های ذاتی خواهد بود. با این حال، در صورت داشتن مهارت های مدیریت ریسک، راه های زیادی برای جلوگیری از بروز انواع خطرات وجود خواهد داشت. مهم است که بدانید چه زمانی باید تصمیمات بزرگ را بگیرید و نتایج احتمالی آنها را پیش از وقوع هر کدام پیش بینی کنید. هر تصمیمی را تجزیه و تحلیل کنید و فقط آنهایی را در نظر بگیرید که ارزش گرفتن داشته باشند.

 

______________________________________________

این پست با عنوان “20 مهارت ضروری کسب و کار آنلاین” ترجمه این مقاله انگلیسی در مورد مهارت های ضروری برای راه اندازی و موفقیت در کارآفرینی اینترنتی و کسب و کارهای آنلاین که باید دانش آموزان از دوران مدرسه برای بدست آوردن آن مهارت ها تلاش کنند است. این مقاله در راستای آموزش مهارت های لازم برای موفقیت در کارآفرینی و زندگی کاری دانش آموزان و اهمیت و چگونگی کسب مهارت های کارآفرینی توسط مدرسه مهارت های کسب و کار وارلی ترجمه و ویرایش شده است.

در صورت تمایل به آموزش و افزایش سوادها و مهارت های لازم برای توسعه زندگی فردی و کسب و کار خود علاوه بر تهیه پکیج های آموزش مهارت های کارآفرینی مورد نیاز دانش آموزان، می توانید در این دوره های آموزشی مدرسه مهارت های کسب و کار وارلی شرکت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *