مهارت ها و سواد های ضروری برای زندگی موفق دانش آموزان در دنیای امروز
موفقیت در زندگی فردی و کاری در قرن جدید نیازمند داشتن مهارت های مختلفی است که شاید پدران و مادران ما از آن بی بهره و یا حتی بی اطلاع بوده اند. در ادامه تلاش کردیم تا بر اساس یک مقاله مرجع خارجی به شما نشان دهیم که سوادها و مهارتهای زندگی در قرن 21 چیست و چرا اهمیت دارند، و شما چگونه میتوانید آن را یادبگیرید و یا با کمک راهبردهای یادگیری برای قرن 21 آنها را در برنامه درسی، ارزیابی و آموزش خود پیاده سازی کنید؟ در این مقاله راهنما سعی شده تا اطلاعات، تحقیقات و مثالهایی را به اشتراک بگذاریم تا شما را سریعتر متوجه این نکات نماید.
مهارت های قرن 21 چیست؟
مهارتهای قرن بیست و یکم به دانش، مهارتهای زندگی، مهارتهای شغلی، عادتها و ویژگیهایی اشاره دارد که برای موفقیت دانشآموزان در دنیای امروز بسیار مهم هستند، بهویژه زمانی که دانشآموزان به دانشگاه، نیروی کار و زندگی بزرگسالی خود حرکت میکنند. |
سازمانهای جهانی مهارتهای مختلف مورد نیاز برای زندگی و موفقیت در قرن 21 را بسته به آنچه که برای جوامع مربوطه مهمتر است، اولویت میدهند. با این حال، مربیان موافق این مساله به طور کلی هستند که مدارس باید این مهارت ها را در آموزش های اصلی خود قرار دهند. در اینجا لیستی غیر جامع از متداول ترین مهارت های قرن 21 ذکر شده است:
- تفکر انتقادی (Critical thinking)
- مهارت های ارتباطی (Communication skills)
- خلاقیت (Creativity)
- حل مساله (Problem solving)
- استقامت (Perseverance)
- همکاری (Collaboration)
- سواد اطلاعاتی (Information literacy)
- مهارت های فناوری و سواد دیجیتال (Technology skills and digital literacy)
- سواد رسانه ای (Media literacy)
- آگاهی جهانی (Global awareness)
- خود جهت دهی (Self-direction)
- مهارتهای اجتماعی (Social skills)
- مهارت های سواد (Literacy skills)
- سواد مدنی (Civic literacy)
- مسئولیت اجتماعی (Social responsibility)
- مهارت های نوآوری (Innovation skills)
- مهارت های تفکر (Thinking skills)
اهمیت مهارت های قرن بیست و یکم
در حالی که در قرن گذشته شاید فارغ التحصیلی از دبیرستان کفایت می کرد، امروزه موفقیت برای دانش آموزان امروزی نیازمند موفقیت در کالج و دانشگاه و کسب شغل مناسب است. بیایید نگاهی به این موضوع بیندازیم که چرا مهارت های قرن 21 اهمیت دارد.
- رهبران آموزش عالی و کسب و کار از مهارت های نرم به عنوان مهمترین عامل موفقیت در دوره های آموزشی دانشگاهی سطح بالا و در محل کار یاد می کنند.
- در دنیای امروز، مدارس ما دانش آموزان را برای مشاغلی آماده می کنند که ممکن است هنوز وجود نداشته باشند. آمادگی شغلی به معنای تجهیز دانشآموزان به مجموعهای از مهارتها است که میتواند آنها را برای ناشناختهها آماده کند.
- رسانه های اجتماعی تعامل انسانی را تغییر داده و چالش های جدیدی را در جهت یابی موقعیت های اجتماعی ایجاد کرده اند.
- عصر اینترنت دسترسی به دانش را به طرز چشمگیری افزایش داده است. دانش آموزان باید یاد بگیرند که چگونه حجم زیادی از اطلاعات را پردازش و تجزیه و تحلیل کنند.
- دانش محتوایی از موضوعات اصلی فقط تا حد شناخت پیش می رود. دانشآموزان باید یاد بگیرند که چگونه حقایق و ایدهها را برای مسائل پیچیده به کار ببرند.
ما تعریف مهارت های قرن 21 و چرایی اهمیت آنها در دنیای در حال تغییر را مرور کرده ایم. اکنون، بیایید چند چارچوب و چگونگی اجرای آموزش مهارت های قرن بیست و یکم توسط مدارس را بررسی کنیم.
چارچوب هایی برای مهارت های قرن بیست و یکم
چارچوبی برای یادگیری مهارت های قرن 21
این چارچوب محبوب توسط گروه مشارکت کننده برای مهارت های قرن 21 (P21) طراحی شده است. این چارچوب با توصیف دانش و مهارتهایی که دانشآموزان برای موفقیت در کار و زندگی خود باید در آنها تسلط یابند، دانش محتوا، مهارتهای خاص، تخصص و سواد را ترکیب میکند. P21 معتقد است که “پایه” یادگیری قرن بیست و یکم کسب دانش کلیدی موضوع آکادمیک است و مدارس باید با مهارتهای اضافی از جمله مهارتهای یادگیری، مهارتهای زندگی و مهارتهای سوادآموزی، بر آن پایه بنای زندگی فرد را بسازند.
- مهارت های یادگیری: همچنین به عنوان مهارت های “4C” یادگیری قرن 21 شناخته می شود، این مهارت ها شامل تفکر انتقادی، ارتباط، همکاری و خلاقیت است.
- مهارت های زندگی: انعطاف پذیری، ابتکار عمل، مهارت های اجتماعی، بهره وری، رهبری
- مهارت های سوادآموزی: سواد اطلاعاتی، سواد رسانه ای، سواد فناوری
سازمان بهداشت جهانی
سازمان بهداشت جهانی (WHO) مهارتهای اساسی زندگی را به صورت مهارت های تصمیمگیری و حل مسئله، تفکر خلاق و تفکر انتقادی، مهارتهای ارتباطی و بین فردی، خودآگاهی و همدلی و مقابله با هیجانها و استرس معرفی کرده است. این سازمان بر مهارت های روانی اجتماعی گسترده ای تمرکز دارد که می تواند در طول زمان با تلاش آگاهانه بهبود یابد.
تعریف مجدد آماده شدن!
انجمن آمریکایی مدیران مدارس (AASA) در حال تعریف مجدد آماده شدن! دانش آموزان چارچوبی را ارائه می دهد که بسیاری از مناطق از آن برای تعریف آمادگی دانشگاه، شغل و زندگی استفاده می کنند. این انجمن شاخص های آمادگی را برای به تصویر کشیدن چشم انداز آموزشی قرن 21 ارائه می دهد. این شاخص ها حاوی معیارهایی شامل دورههای قرارگیری پیشرفته، تست استاندارد، اعتبارات دانشگاهی، اعتبارنامههای صنعتی، حضور و غیاب، خدمات اجتماعی و موارد دیگر است.
در مورد آمادگی برای زندگی، این انجمن خاطر نشان کرده است که:
“آماده بودن برای زندگی به این معنی است که دانش آموزان دبیرستان را با تلاش و پشتکار برای مقابله و رسیدن به اهداف خود با نشان دادن مهارت های شخصی مانند خودآگاهی، خود مدیریتی، آگاهی اجتماعی، تصمیم گیری مسئولانه و مهارت های ارتباطی ترک می کنند. دانش آموزانی که برای زندگی آماده هستند، دارای ذهنیت رشد هستند که به آنها قدرت می دهد تا با اعتماد به نفس به آینده خود نزدیک شوند، رویاهای بزرگ داشته باشند و به دستاوردهای بزرگ برسند.” |
چارچوب های سازمان های ناظر بر مدارس
مهارتهای قرن بیست و یکم به روشهای مختلف برای مدیریت مناطق مدارس جا افتاده است. طرح “پرتره یک فارغ التحصیل” یکی از راهبردهای متداول برای اطلاع رسانی جهت مشخص نمودن آمادگی مورد نیاز دانش آموزان برای دانشگاه، شغل و آینده در کشور آمریکا است.
برای ایجاد مشخصات یک فارغ التحصیل، مدیریت مناطق غالباً چارچوب های مهارتی موجود در قرن 21 را متناسب با نیازهای خود تطبیق می دهند. نظرات ذینفعان – مانند هیئت مدیره منطقه، معلمان، والدین، سازمان های شریک و دانش آموزان – تضمین می کند که “پرتره” نهایی برای جامعه آنها معتبر است. در اینجا چند نمونه از پرتره یک فارغ التحصیل آورده شده است.
مدارس دولتی شهر اورت (Everett) ایالت واشنگتن، مهارت های قرن 21 را به عنوان شهروندی، همکاری، ارتباطات، خلاقیت، تفکر انتقادی و طرز فکر رشد تعریف می کنند. مدیریت مدارس این منطقه معتقد است که فارغ التحصیلان زمانی برای کالج، شغل و زندگی آماده هستند که دانش، نگرش و مهارت های آکادمیک را برای انتقال به دوره های آموزشی در سطح دانشگاه، آموزش نیروی کار برای استخدام داشته باشند.
مدارس گرشام-بارلو (GBSD) در شهر گرشام (Gresham) ایالت اورگان، مأموریت دارند فارغالتحصیلان فرهنگی پاسخگو ایجاد کنند که در یک جامعه جهانی همیشه در حال تغییر پیشرفت کنند. پرتره یک فارغ التحصیل منطقه نمایانگر دیدگاه جمعی جامعه این شهر از اینکه فارغ التحصیلان آنها چگونه باید باشند را نشان می دهد. این پرتره از شش نمایه یادگیرنده تشکیل شده است: یادگیرنده مستقل مادام العمر، همکار سازگار، ارتباط دهنده دلسوز، خالق مسئولیت پذیر، متفکر انتقادی با ذهن باز، و عضو جامعه آگاه جهانی.
مدارس در شهر Schertz ایالت تگزاس یک هدف استراتژیک در مورد فارغ التحصیلی از کالج و/یا کسب شغل و/یا دانشجویان نظامی دارد. در چارچوب این چشم انداز، مدیریت این منطقه پنج ویژگی یک فارغ التحصیل را ترسیم کرده است: رهبر پویا، خود انگیزه، ارتباطگر ماهر، خدمات گرا و آماده برای آینده.
مدارس منطقه شورای بلوفس در ایالت آیووا، نمایه ای از یک فارغ التحصیل با عنوان “آماده برای آینده” ایجاد کرد که هم شاخص های علمی و هم اجتماعی-عاطفی موفقیت را در بر می گیرد. شاخصهای عاطفی-اجتماعی منطقه – همسو با چارچوب CASEL – شامل خود مدیریتی، خودآگاهی، آگاهی اجتماعی، مهارتهای ارتباطی و تصمیمگیری مسئولانه است.
استراتژی های یادگیری و پیاده سازی مهارت های قرن بیست و یکم
داشتن چشم انداز قوی برای یادگیری قرن 21 فقط اولین قدم است. بدون برنامه ریزی جدی برای اجرا، بعید است که دانش آموزان شما مهارت های ذکر شده در چشم انداز برنامه ریزی شده برای منطقه شما را کسب کنند. در اینجا برخی از بهترین روشها برای شما پیشنهاد شده است تا بتوانید در این مسیر موفق باشید.
1. ایجاد ظرفیت کارکنان برای نشان دادن مهارت های قرن 21 در حمایت از یادگیری دانش آموزان.
همه چیز با بزرگسالان مرکز آموزشی شما شروع می شود. معلمان و کارکنان باید مهارتهایی را که میخواهید دانشآموزان بدست آورند، را عمیقاً درک کرده و الگوبرداری کنند. آموزش مهارت های قرن 21 را در توسعه حرفه ای کارکنان مرکز آموزشی خود به عنوان موتور محرک برای رشد این شایستگی ها در دانش آموزان به کار گیرید.
2. توسعه استراتژی هایی برای حمایت از معلمان با اجرای مهارت های قرن 21.
ایجاد یک کتابچه دستور العمل از راهبردها و رویکردهای توصیه شده، میتواند مفید باشد. به عنوان مثال، ممکن است بعنوان یک دستورالعمل معلمان را تشویق کنید تا نظرات خود را در مورد مهارت های قرن 21 دانش آموزان به گزارش کارهایشان اضافه کنند.
3. مهارت های یادگیری قرن 21 دانش آموزان را ارزیابی کنید.
آنچه اندازه گیری می شود مهم است. به طور مرتب داده هایی را در مورد چگونگی پیشرفت دانش آموزان در این زمینه جمع آوری کنید، خواه این داده ها تعریفی، کیفی یا کمی باشند. برای مثال، میتوانید یک نظرسنجی دوسالانه انجام دهید که در آن دانشآموزان در مورد پیشرفت خود در مهارتهای عاطفی اجتماعی مورد نیاز در قرن بیست و یکم، بررسی شوند. به خاطر داشته باشید که داده هایی که جمع آوری می کنید باید شکل دهنده باشند تا ارزیابی کننده. حتما با دانش آموزان خود در مورد هدف این نظرسنجی شفاف باشید.
4. به معلمان آموزش دهید تا فعالانه بتوانند برای حمایت دانش آموزانی که خارج از مسیر هستند، آنها را شناسایی کنند.
هنگامی که اطلاعاتی در مورد مهارتهای دانشآموزان در قرن 21 دارید، باید مطمئن شوید که دادهها برای مربیان قابل اجرا هستند. بسیاری از مدارس تصمیم می گیرند یک سیستم هشدار اولیه را با شاخص هایی سراسری، شامل حضور در جلسه، چگونگی رفتار و یادگیری اجتماعی-عاطفی بعنوان مهارت های قرن بیست و یکم اجرا کنند. این آموزش ها به مربیان کمک می کند تا تصمیمات مبتنی بر داده را در مورد بهترین راه برای نگه داشتن هر دانش آموز در مسیر درست بگیرند.
نتیجه گیری
تقویت مهارت های قرن 21 برای اطمینان از آمادگی دانش آموزان برای کالج و دانشگاه، حرفه و شغل و زندگی شخصی و مدنی شان ضروری است. در حالی که هیچ راه “درستی” برای این کار وجود ندارد و شما باید راه و روش مناسب برای خود و مدرسه خود را شناسایی کنید، امیدواریم اطلاعات موجود در این مقاله به شما الهام بخشد تا ببینید یادگیری قرن 21 در مدرسه و شهر شما چگونه به نظر می رسد!
______________________________________________
در صورت تمایل به آموزش و افزایش سوادها و مهارت های لازم برای توسعه کسب و کار خود می توانید علاوه بر تهیه پکیج های آموزش سوادهای مورد نیاز دانش آموزان در قرن جاری، می توانند در این دوره های آموزشی مدرسه مهارت های کسب و کار وارلی شرکت نمایید.
مقاله “راهنمای جامع مهارت های زندگی در قرن بیست و یکم” ترجمه مقاله انگلیسی در رابطه با 17 مهارت مهم و ضروری برای موفقیت در زندگی در قرن 21 است که دانش آموزان امروزی برای آمادگی برای فردای خود به آنها نیاز دارند، که توسط مدرسه مهارت های کسب و کار وارلی برای مطالعه و استفاده شما دانش آموزان عزیز ترجمه و ویرایش شده است.