5دلیل که نشان می دهد سواد مالی یکی از عوامل موفقیت کارآفرینان است

سواد مالی لازمه موفقیت کارآفرینان جوان

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که سواد مالی چیست؟ چرا برای کارآفرینان مهم است؟ آیا مهارت مالی دارید؟ اگر می‌خواهید کارآفرینی موفقی داشته باشید، اینها سؤالاتی هستند که باید با «بله» پاسخ داده شوند. چرا که کارآفرینی به همراه مهارت های مالی منجر به موفقیت می شوند. در این مقاله سعی داریم تا نشان دهیم که سواد مالی یکی از مهمترین عوامل موفقیت کارآفرینان می باشد.
به قول مک دوک استراتژیست؛

“داشتن مهارت های مالی ارزشمندتر از داشتن پول در لحظه حال است”  

ما توسط افرادی احاطه شده‌ایم که مشاغل مختلفی را برای تأمین معاش خود انجام می‌دهند، و یا خدمات متفاوتی را به جامعه ارائه می دهند تا زندگی خود را به دست آورند. به نظر شما چرا کارآفرینان کسب و کارهای مشابه یا متفاوت با یکدیگر را اداره می کنند؟ منظورم آنچه که ارائه می دهند نیست بلکه اساسا چرا نحوه ارائه آنها متفاوت است؟
یکی از مهمترین دلایل تمایز آنها در واقع تفاوت شان در دانش مالی است. بله، شما می توانید استدلال کنید که کارآفرینان می توانند تفاوت های زیادی باهم داشته باشند. این درست است اما، واقعا آنچه که می‌توان آنها را با آن متمایز کرد داشتن یا نداشتن مهارت‌های مالی است.

 

منظور از سواد مالی چیست؟

منظور از سواد مالی در دسترس بودن تیزبینی یا دانش در مورد امور مالی کسب و کار است. مجموعه مهارت های مالی کارآفرینان به آنها اجازه می دهد تا در مورد اطلاعات مالی موجود تصمیم بگیرند. در واقع سواد مالی پشتوانه محکمی برای تصمیمات آنها در مورد کسب و کار فراهم می کند.

 

چرا سواد مالی برای موفقیت کارآفرینان مهم است؟

در سال 2019 موسسه CB Insights یک نظرسنجی از 20 دلیل اصلی شکست استارت‌آپ‌ها انجام داد. 29درصد پرسش شوندگان اعلام کردند که کمبود پول دلیل اصلی شکست آنها بوده است. 18درصد دیگر مشکلات قیمت گذاری و هزینه داشتند. مجموع این دو دسته نشان می دهد که 47درصد از افرادی که کسب و کارشان شکست خورده است، در واقع در ارزیابی جنبه های مالی استارت آپ خود شکست خورده اند. توجه داشته باشید که به عنوان یک کارآفرین، با عدم داشتن مهارت های مالی، نه تنها کسب و کار شما در خطر است، بلکه معیشت افرادی که در تجارت شما مشغول به کار هستند نیز در خطر خواهد بود.
تنها هدف هر استارت آپی کسب سهم خوب از بازار به اضافه ماندن در سود با رشد ثابت است. از همین رو یک کارآفرین ماهر از نظر مالی، به احتمال زیاد تصمیمی عاقلانه و با پشتوانه اصول مالی اتخاذ می کند که موجب می شود احتمال موفقیت وی بیشتر از افراد دیگر باشد.
ممکن است بگویید، میلیون‌ها کارآفرین هستند که کسب‌وکار خود را بدون این نوع مهارت‌ها اداره می‌کنند. پاسخ روشن است؛ همیشه استثناها وجود دارند. علاوه بر این، ما باید تجزیه و تحلیل کنیم که اگر همان افراد از ابزارهای سواد مالی در تجارت خود استفاده می کردند، به موفقیت های بیشتری در زمان کوتاه تر دست پیدا نمی کردند؟

“هرگز پول خود را قبل از داشتن آن خرج نکنید.”
توماس جفرسون، سومین رئیس جمهور ایالات متحده

ما در اطراف خود زیاد  مردمی را دیده ایم که در زندگی روزمره خود به مدیریت مالی خود توجهی نمی‌کنند و همین مساله در نهایت برایشان مشکلات جدی ایجاد می‌کند. چه بسیار افرادی در اطراف ما که نمی توانند به دلیل رعایت اصول مالی پرداخت های کارت اعتباری خود را انجام دهند و یا نمی توانند پس انداز کافی از درآمد خود داشته باشند تا بعداً بخشی از زندگی خود را راحت تر بگذرانند. چه بسیار افرادی در اطراف ما که نمی توانند هزینه های تحصیاهیل یا قبض های مراقبت های بهداشتی را بپردازند. اینها همه نمونه‌های خوبی از مدیریت مالی بد هستند. به بیان دیگر مردم سواد مالی ندارند تا امور مالی موجود خود را به روشی بهتر انجام دهند تا به نتایج خوب و متفاوتی برسند.

 

مزایای داشتن سواد مالی برای کارآفرینان؟

کارآفرینی که کسب‌وکاری را اداره می‌کند باید مانند هر چیز دیگری که تاریخ انقضا دارد از سلامت آن آگاه باشد. همانطور که اگر کسی نداند تاریخ انقضای دارو را چگونه بخواند، مطمئناً دچار مشکل می شود، در مورد سواد مالی برای کسب و کار نیز چنین است. اگر یک کارآفرین از شرایط مالی کسب و کار خود اطلاعی نداشته باشد، دیر یا زود با مشکلات جدی در کار خود مواجه خواهد شد. در ادامه تلاش کرده ایم تا مزایای مهارت مالی را برای موفقیت کارآفرینان ذکر نماییم:

1- سواد مالی امکان بودجه بندی مناسب را فراهم می کند

پیش‌بینی کسب‌وکار امر مهمی است که باید به موقع به آن پرداخته شود. هیچ بخشی از کسب و کار را بدون بودجه‌بندی درست نمی‌توان انجام داد. کارآفرینی که دارای سواد مالی باشد، در طول سال مراقب بودجه خود خواهد بود تا بتواند با هزینه های منطقی، به هدف از پیش تعیین شده خود دست یابد، خواه این هدف کسب سود یا درآمد بیشتر و یا مدیریت هزینه ها باشد.
تصور کنید به عنوان یک تامین کننده یا ارائه دهنده محصول، قبل از شروع فصل آن، ابزار مورد نیاز را تهیه نکرده باشید. چه اتفاقی می افتد؟ فرصت به طور کامل از دست داده می شود. در مقابل اگر در ابتدای سال برنامه بودجه مناسبی با توجه به عملکرد سال قبل خود برای مثال تهیه کرده بودید، تامین سطوح موجودی مطابق با بودجه برای شما آسان خواهد بود.
بودجه بندی به شما این امکان را می دهد که کسب و کار خود را کنترل کنید و اجازه ندهید همه چیز از بین برود. دیده شده که بسیاری از کارآفرینان بدون اینکه متوجه باشند؛ نتوانسته اند به درستی مخارج خود را که منجر به زیان شده است، مورد توجه قرار داده و یا به درستی به ارزیابی مطالبات یا بدهی های خود بپردازند.

ما باید به جای آرزوهایمان آنچه که واقعا می خواهیم را در نظر بگیریم.
– جرج واشنگتن

 

2- سواد مالی امکان مدیریت اعتبارات را می دهد

اکثر امپراتوری های تجاری یا حتی کشورهای جهان با بدهی کار می کنند. بدهی به خودی خود جای نگرانی ندارد، بلکه آنچه مهم است، نحوه مدیریت بدهی است. بدون داشتن سواد مالی کارآفرینان نمی توانند این کار مهم را بخوبی انجام داد. شما باید بدهی های خود را برای همان اهدافی که به دنبال آنها، بدهی ها را ایجاد کرده اید، مدیریت کنید. در ادامه انواع بدهی را توضیح می دهید:

بدهی های سرمایه در گردش: وام هایی هستند که یک کسب و کار برای اداره سرمایه در گردش کسب و کار یا پر کردن شکاف های میان منابع دریافتنی و پرداختنی اش دریافت می کند.

وام های سرمایه: این وام ها برای افزایش سرمایه کسب و کار شما به شکل اضافه کردن ماشین آلات و غیره استفاده می شود.

وام خودرو: این وام ها عمدتاً برای ارائه وسایل نقلیه موتوری به کارمندان کسب و کار شما یا در مواقعی برای مقاصد تجاری نیز استفاده می شوند.

کارت‌های اعتباری: کارت اعتباری هزینه‌ای است که اکنون آن را خرج کرده و سپس وام را بعداً پرداخت می کنید. این در بین مردم بسیار رایج است، با این حال، هنوز یک وام است که نیاز به مدیریت مالی دارد.

وام های رهنی: این وام ها معمولاً برای به دست آوردن ساختمان برای استفاده شخصی یا گاهی اوقات برای مقاصد تجاری درخواست می شوند.

اگر یک کارآفرین بخواهد در کسب و کار خود موفق باشد باید این بدهی ها را برای همان اهداف خاصی که برای آن تصویب شده است، استفاده نماید. زیرا هر وام بابت نیاز خاصی که به آنها وجود داشته دریافت شده و می بایست ارزش افزوده مخصوص خود را برای کسب و کار داشته باشد. اما، کارآفرینی که سواد مالی کافی ندارد، ممکن است هنگامی که وامی را دریافت می کند بجای هزینه کرد بجای آن، با انجام برخی سفرهای بین‌المللی، شب‌ها در هتل‌ها، آفتاب گرفتن در سواحل، همه اینها را خراب کند و ورشکست شود.

«آدم یا امور مالی خود را منضبط می‌کند، یا مسایل مالی او را تأدیب می‌کند».
– اورین وودوارد

 

3- سواد مالی امکان تصمیم گیری مبتنی بر تحلیل را می دهد

کارآفرینی که مسلط به سواد مالی است، می تواند صورت‌های درآمد، ترازنامه، جریان‌های نقدی و نسبت‌های مالی را به‌درستی بخواند و در  تجزیه و تحلیل مناسب از شرایط کسب‌وکار موفقتر عمل خواهد کرد. به بیان دیگر تصمیم گیری درست بر اساس دانش مناسب از کسب و کار و بر اساس پایه های مناسب برای بهبود موقعیت های تجاری خواهد بود.

“شما نمی توانید بدون تصمیم گیری پیشرفت کنید.”
جیم ران

 

4- سواد مالی به رشد کسب و کار کمک می کند

اگر کسب و کار را با استفاده از ابزارهای مالی اداره نمی کنید، هیچکس نباید انتظار داشته باشد که در درازمدت به موفقیت دست یابد. شما می توانید بردهای کوچک داشته باشید، اما در دراز مدت، حفظ بردهای کوچک دشوار خواهد بود. استارت‌آپ‌ها اغلب پس از توسعه و حرفه‌ای شدن با مشکلات عدیده ای مانند نقدینگی مواجه می‌شوند و در نهایت شکست می‌خورند و دیگر وجود ندارند. با این حال، استارت‌آپ‌هایی که سیستم‌های مالی و حسابداری حرفه‌ای دارند، به دلیل مدیریت مالی سنجیده‌ کسب‌وکارشان، توان مواجهه با هر گونه ناملایمات بیشتری را داشته و درنتیجه احتمال بقای شان بیشتر است.

 

5- سواد مالی کنترل را به شما می دهد

من شخصا طرفدار قوی داشتن سواد مالی هستم، درست است که شما بدون داشتن دانش مالی هم می توانید بازهم تا حدودی کسب و کار خود را کنترل کنید ولی حتی اگر آن را به خوبی انجام دهید،  آیا کار درستی انجام داده اید؟ مسلما خیر!

سواد مالی به شما این امکان را می دهد تا با بررسی صورت های مالی که کسب و کار شما در آن قرار دارد، بر تجارت خود نظارت کنید. این به شما زمان کافی می دهد تا قبل از اینکه برای یافتن راه حل ها دیر شود، اقدامات لازم را برنامه ریزی و انجام دهید. فراموش نکنید که هر زمان در امور مالی خوب باشید، برای کارمندان سخت خواهد بود که به کسب و کار شما آسیب داخلی وارد کنند.

“شما باید بر پول خود کنترل داشته باشید وگرنه فقدان آن برای همیشه شما را کنترل خواهد کرد.” 
– دیو رمزی

 

چگونه سواد مالی داشته باشیم؟

در دنیای امروز هیچ محدودیتی وجود ندارد. پس اگر شخصی نیاز به بهبود داشته باشد، گزینه های متعددی در دسترس وی خواهد بود:

– کتاب‌ها: اگر می‌خواهید سواد مالی خود را بهبود ببخشید، باید ساعتها زمان صرف مطالعه کتاب هایی از قبیل “پکیج آغازین سواد مالی”، “پدر پولدار، هوش مالی شما را افزایش می‌دهد”، صرف نمایید.

– دوره‌های آموزشی: موسسات مختلفی وجود دارند که دوره های سواد مالی ارائه می دهند. به منظور بهبود دانش و مهارت مالی خود، باید در دوره های سواد مالی رایگان یا پولی ثبت نام کنید. برای ارتقا سطح مهارت ها و سواد مالی خود می توانید در کارگاه های آموزش سواد مالی مدرسه وارلی برای کودکان و نوجوانان شرکت کنید.

– ابزار مدیریت مالی: ابزارهای مدیریت مالی متعددی از طریق اینترنت برای بهبود درک و افزایش سواد مالی کسب و کار موجود است که می توانید از آنها برای یادگیری خوب استفاده کنید. تعداد کمی از آنها به صورت هند بوک و کتاب های کاربردی تهیه شده اند.

– روزنامه ها و خبرنامه های مالی: برای بهبود مهارت های مالی و افزایش شم اقتصادی و سوادی مالی خود به طور منظم روزنامه ها یا خبرنامه های مالی را مطالعه کنید. مطالعه منظم اغلب چیزی مرتبط با کسب و کارتان را به شما نشان می دهد.

 

نتیجه گیری؛ اهمیت سواد مالی بعنوان عامل موفقیت کارآفرینان

کمبود مهارت های سواد مالی در سراسر جهان مشاهده می شوند. این مساله مهمی است که باید به طور جدی پذیرفته شده و برای ارتقای آن تلاش کرده و اقداماتی را ترتیب داد. استارت‌آپ‌ها به دلیل مدیریت ضعیف مالی که عمدتاً ناشی از فقدان سواد مالی کارآفرینان آنهاست، در خطر شکست قرار دارند. همانطور که در بالا اشاره شد، کارآفرینان می توانند مزایای بی شماری را برای سواد مالی بیابند که تنها عده کمی از آنها در مقاله بالا مورد بحث قرار گرفته است:

  • سواد مالی اجازه می دهد تا بودجه مناسب داشته باشید.

برای دستیابی به اهداف تجاری که در ابتدای سال تعیین کرده اید، باید طبق بودجه پیش بروید.

  • سواد مالی امکان مدیریت اعتبار را فراهم می کند.

سواد مالی به کارآفرینان این امکان را می دهد که اعتبارات تجاری را به روشی بهتر مدیریت کنند تا آنها را به شکل مفیدی برای خود کسب و کار هزینه کنند.

  • سواد مالی اجازه می دهد تا با توجه به تجزیه و تحلیل تصمیم گیری شود.

کارآفرینی که بتواند علاوه بر درک گزارش های مالی کسب و کار، تجزیه و تحلیل درستی در امور مالی انجام دهد می تواند تصمیم گیری های قابل اعتمادی که با استدلال مناسب پشتیبانی می شود، اتخاذ نماید.

  • سواد مالی به رشد کسب و کار کمک می کند

اکثر استارتاپ ها به دلیل شکست در مدیریت امور مالی خود راه خود را گم می کنند. از همین رو با افزایش سواد مالی کارآفرینان احتمال رشد کسب و کار بیشتر می شود.

  • سواد مالی کنترل کسب و کار را در اختیار شما قرار می دهد

داشتن مهارت و سواد مالی به شما این امکان را می دهد که بتوانید تجارت خود را کنترل کنید. به طور معمول، اگر در امور مالی خوب هستید، در موقعیت بهتری برای تصمیم گیری در مورد آنها خواهید بود.

 

توصیه های نوجوان کارآفرین در رابطه با عوامل موفقیت کارآفرینان
توصیه های نوجوان کارآفرین در رابطه با عوامل موفقیت کارآفرینان

مقاله “5 دلیل مهم که نشان می دهد سواد مالی یکی از عوامل موفقیت کارآفرینان است” ترجمه مقاله انگلیسی در رابطه با اهمیت و لازمه داشتن سواد مالی برای موفقیت کارآفرینان جوان است که برای مطالعه شما عزیزان توسط مدرسه وارلی ترجمه و ویرایش شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *