اگر به دنبال مشاوره و الهام گرفتن از نوجوانان موفقی هستید که پیش از شما مسیر کارآفرینی را رفته‌اند، توصیه ها و نکات مفیدی را از کارآفرینان نوجوان مختلف در زیر گردآوری کرده‌ایم که امیدواریم برای شما مفید باشد.

 

1. چرا باید یک کارآفرین نوجوان شوم؟

قبل از در نظر گرفتن توصیه های سایر کارآفرینان نوجوان، بهتر است اصلا ببینید که آیا خودتان را برای کارآفرینی در سنین نوجوان مناسب می دانید و یا خیر. مطمئناً در هر چیزی مزایا و معایبی وجود دارد. اما مزایای بالقوه در کارآفرینی نوجوانی بسیار بیشتر از معایب آن است. در واقع شاید تنها مشکلی که با تبدیل شدن به یک کارآفرین نوجوان می توانید به آن بر بخورید، لزوم صرف و فدا کردن زمان و تلاش تان برای عملی شدن ایده و راه اندازی کسب و کارتان است که ممکن است موفق شود یا نشود. با این حال، حتی در صورت شکست هم شما چیزهای زیادی در مورد خود و کسب و کار یاد گرفته اید پس به نوعی جوانب همه چیز برای شما مثبت است. به بیانی دیگر چه کسب و کار شما موفق شود یا نه، به عنوان یک کارآفرین نوجوان، ثروت منحصر به فرد و ارزشمندی از دانش و تجربه را به دست خواهید آورد که می تواند در کاری دیگر برای شما نقد شود. از طرف دیگر تجربه کارآفرینی موجب می شود شما مهارت‌های حل مشکلات، تفکر انتقادی، خلاقیت و نوآوری را توسعه دهید، و اعتماد به نفس و استقلال را برای دنبال کردن آرزوهای آینده که ممکن است برای دیگران دور از دسترس به نظر برسند، به دست آورید.

جدای از مزایای آشکار کارآفرینی برای نوجوانان از نظر مهارت‌های کسب‌شده و درس‌های آموخته شده، شما همچنین خود را به‌عنوان یک پیشرو جاه‌طلب با دیگر همسالان خود متمایز خواهید کرد. مطرح کردن خود بعنوان فردی که مایل به مقابله با چالش‌های جدید است، کار بسیار بزرگی می باشد. در واقع این نکات می تواند بخوبی باعث تمایز و برتری شما برای درخواست های آینده در ادامه تحصیل در دانشگاه و یا مصاحبه های شغلی و کارآموزی خواهد بود. اینها همه مزایایی هستند که بدون توجه به نتیجه کسب و کارتان دریافت خواهید کرد، اما اگر کسب و کار شما موفق شود، این مزایا چندین برابر خواهد شد.

از طرف دیگر علاوه بر درآمد بالقوه‌ای که کسب‌وکارتان برای شما در حال حاضر و یا در آینده ایجاد می‌کند، ممکن است با کسب‌وکار تازه‌ای که راه اندازی کرده‌اید، تأثیر مثبت زیادی بر جهان بگذارید. خوشبختانه پیشرفت های حوزه کارآفرینی برای نوجوانان واقعاً بی حد و حصر است و نوجوانان با انگیزه باید تشویق شوند تا توان خود را در راه اندازی حداقل یک استارتاپ امتحان کنند. چراکه امروز زمان ایده آلی برای نوجوانان است تا در دنیای تجارت با منابع بی شماری که از موفقیت آنها حمایت می کند، تلاش کنند.

اگر مایل به راه اندازی کسب و کار خود هستید ولی نمی دانید از کجا شروع کنید ما در مدرسه وارلی یک برنامه 4 هفته ای را برای نوجوانان مصممی که به دنبال راه اندازی کسب و کار خود هستند ارائه می دهد. برای ثبت نام در کارگاه به این صفحه بروید.

 

2. چیزی را انتخاب کنید که واقعاً به آن اعتقاد دارید

همانطور که برای اولین تلاش خود در کارآفرینی آماده می شوید، بسیار مهم است که چیزی را انتخاب کنید که واقعاً به آن اعتقاد یا به آن علاقه دارید. دلایل زیادی برای این وجود دارد، اما دلیل اصلی این است که شما بیشتر وقت خود را صرف آن کار خواهید کرد. اگر ایده خود را دوست نداشته باشید یا به آن اعتقاد نداشته باشید، به سادگی انگیزه لازم برای فداکاری و اشتیاق برای حفظ آن در مقابل موانع و مشکلات، جهت دستیابی به موفقیت را نخواهید داشت.

وقتی استارت آپی را شروع می کنید، نه تنها وقت شما را اشغال می کند، بلکه ذهن شما را نیز به خود مشغول می کند. پس باید کاری را دنبال کنید که از فکر کردن به آن در ۸۰ درصد ساعات بیداری خود و شاید برخی از ساعات خواب تان خوشحال باشید. ریچارد تیلور، بنیانگذار USB Initiatives، با این واقعیت مواجه شد که سرمایه گذارانش از او می خواستند تمام وقت، انرژی و تلاش خود را به شرکتش اختصاص دهد. آنها نمی‌خواستند حواس او پرت شود، و این بدان معنا بود که او باید به کیت‌های شارژ تلفن با انرژی خورشیدی اش علاقه داشته باشد، وگرنه مطمئناً در مقابل چالش‌هایی که با آن روبرو می‌شود شکست می‌خورد.

 

3. صنعت انتخابی خود را درک کنید

اگرچه برخی از جنبه‌های کارآفرینی وجود دارد که نمی‌توانید آن‌ها را کنترل کنید، اما صرف زمان برای تحقیق کامل و درک صنعت انتخابی‌تان یکی از مواردی است که می‌توانید تا حد مطلوبی به آن بپردازید. از آنجایی که تقریباً همیشه در هر کسب و کاری رقبا و شرکت‌های مشابهی وجود دارند، بهترین راه برای پیشروی در رقابت با آنها این است که زمان بگذارید و تلاش کنید تا درک بهتری از صنعتی که در آن فعالیت دارید، نسبت به دیگران داشته باشید. هرچه صنعت خود را بهتر بشناسید، مشتریان، سایر گزینه‌ها و راه‌حل‌های موجود، قیمت‌گذاری رقبا، استراتژی‌های بازاریابی خاص صنعت را بهتر می‌شناسید و بهتر می‌توانید اطمینان حاصل کنید که شرکت خود را بالاتر از دیگران قرار می دهید.

دوقلوهای کارآفرین یاشرج و یووراج بهاردواج از دوران کودکی به بیوشیمی و الکترونیک علاقه داشتند. وقتی نمی‌توانستند به همه سؤالات خود در کلاس درس پاسخ دهند، زمان زیادی را در خانه صرف تحقیق در مورد این صنایع می‌کردند. آنها تا کنون 22 پروژه تحقیقاتی را به اتمام رسانده اند و 7 درخواست ثبت اختراع داشته اند. آنها بغیر از سخنرانی در TedX دهلی تواسنته اند کمک هزینه جهانی REX Karamveer را از سازمان ملل دریافت نمایند. موفقیت آنها به طور خلاصه به دلیل کنجکاوی و تمایل آنها به تحقیق و یادگیری هرچه بیشتر در مورد صنعت خود در اوایل کار شان بوده است.

 

4. اجازه ندهید کمبود بودجه شما را کند یا متوقف کند

هرچند ممکن است به نظر برسد که هر استارتاپی برای شروع به کار به میلیون ها دلار بودجه نیاز دارد، اما واقعاً اینطور نیست. در واقع، اکثر ایده‌های تجاری می‌توانند با بودجه بسیار کمی راه اندازی شوند یا حداقل به اثبات مفهوم اولیه(initial proof of concept) برسند. برای مثال یک نوجوان توانسته است بدون صرف بودجه های کلات، سوخت زیستی ایجاد کرد و از آن برای تامین انرژی خودرو استفاده کرد. دیگری یک شارژر تلفن همراه با نیروی باد برای نصب روی دوچرخه ایجاد کرده است. بسیاری از نوجوانان دیگر تجارت غذا، جواهرات و پوشاک را راه اندازی کرده اند که همگی برای راه اندازی کمتر از 50 دلار سرمایه اولیه داشته اند. کمبود بودجه یک بن بست نیست بلکه به این معنی است که شما باید کمی خلاق تر و مدبرتر باشید. بعلاوه، بیشتر استارت‌آپ‌های میلیارد دلاری عظیمی که امروزه در دنیا می‌بینید، هیچ شباهتی به زمان راه اندازی یا نمایش مدل مفهومی اولیه خود ندارند.

از طرف دیگر اگر بتوانید مدلی از ایده خود ایجاد کنید، طرح کسب و کار و مدل درآمدی خود را به درستی ترسیم کنید، تا به سرمایه گذاران ارائه دهید، ممکن است بتوانید بودجه مورد نیاز خود برای تبدیل اثبات اولیه مفهوم خود را به یک ایده واقعی و مقیاس پذیر جهت راه اندازی کسب و کار خود دریافت کنید. در کارگاه آموزش مهارت های کسب و کار نوجوانان در مدرسه وارلی، ما به دانش‌آموزان کمک می‌کنیم که هم کسب‌وکار بتا قابل دوام خود را بسازند، و هم در صورتی که می‌خواهند برای پیشبرد ایده‌شان بیشتر یا سریع‌تر به دنبال بودجه باشند، یک طرح سرمایه‌گذاری را تکمیل کنند.

 

5. قدم به قدم کار را پیش ببر

یکی از توصیه‌هایی که بعنوان مشتاق کارآفرینانی می‌شنوید این است که هنگام ایجاد و توسعه کسب‌وکار خود، گام به گام حرکت کنید. این بسیار مهم است زیرا به عنوان یک کارآفرین و مدیر عامل شرکت خود، مجبور خواهید شد کلاه های زیادی به سر داشته باشید و با بسیاری از مسائل و موانع مختلف به طور همزمان برخورد کنید. پس باید بتوانید در هر قدم بررسی های لازم را از دیدگاه های مختلف به کار خود داشته باشید.

کسانی که اولویت بندی نمی کنند و عموما کارها را در یک قدم انجام می دهند، بعید نیست که به زودی خود را در حال غرق شدن ببینند. در مقابل آنها، کسانی که فارغ از دید گسترده ای که نسبت به کار خود دارند، می توانند با هر کار یا مانعی که برایشان پیش می آید مقابله کنند و سپس به سراغ بعدی بروند، می توانند بالاخره کسب و کار خود را در مقابل دریای ناملایمات نجات دهند. مورگان مارانت، بنیانگذار نوجوان سازمان غیرانتفاعی Uniquely Me، بر اهمیت هر قدم کوچک و پیشرفت کوچکی که در این راه انجام می‌دهید، تأکید کرده است. او معتقد است که اکثر بنیانگذاران در پایان آنقدر روی تصویر موفقیت بزرگ خود متمرکز هستند که برای قدردانی از بردهای کوچک و پیشرفت در طول مسیر متوقف نمی شوند و از همین رو خسته و سرخورده توان کافی برای مقابله با مسایل را در حین کار از دست خواهند داد.

 

6. روی رویای خود متمرکز بمانید

از آنجایی که هنگام تلاش برای ایجاد کسب‌وکارتان، با مشکلات زیادی روبرو خواهید داشت، باید تمرکز خود را به نحوی بر روی رویاها و اهدافی که برای شرکت خود دارید حفظ کنید. شما نمی توانید مدام به کارهایی که دیگران انجام می دهند و شرکت های دیگر نگاه کنید و سطح موفقیت یا پیشرفت خود را با موفقیت آنها مقایسه کنید زیرا کسب و کارها در مسیر متفاوتی قرار دارند. بهترین راه برای پیشبرد کارآمد در هنگام ایجاد یک تجارت، تمرکز بر روی کار و هدف در دست است. Marina Musgrove-Pyfrom، موسس موسسه غیرانتفاعی Full Plate، در مورد اهمیت این تمرکز صحبت می‌کند و به کارآفرینان نوجوان پیشنهاد می‌کند برای دستیابی به موفقیت «پیدا کنند چه چیزی مهم است و بقیه را نادیده بگیرند».

 

7. شبکه را فراموش نکنید

در هنگام شروع یک کسب و کار در هر زمانی از زندگی شما که باشد، ممکن است، احساس تنهایی کنید. اما یک درمان مهم برای این تنهایی وجود دارد که به فروش شما نیز کمک می کند و دنیایی از فرصت های جدید را نیز برای شما باز می کند، و آن شبکه سازی است. به عنوان یک نوجوان، ممکن است بخاطر احساس خجالتی بودن در برقراری ارتباط با دیگران تردید داشته باشید. و یا ممکن است به دلیل سن خود این تصور را داشته باشید که در چیزی کم دارید و برای همین برای تان ارتباط با افراد جدید سخت باشد. این یک ترس غیرمنطقی است، زیرا مردم (شامل مشتریان و سرمایه گذاران) در واقع ترجیح می دهند از کارآفرینان جوان مشتاق بشنوند و به آنها کمک کنند.

جوسلین ولاسکوئز، مدیر عامل نوجوان هرمانو می آمور، در رویدادی که به نمایندگی از سازمان غیرانتفاعی خود در آن شرکت می‌کرد، فرصت سخنرانی عمومی داشت. اگرچه او نوجوانی محجوب و بدون تجربه ای برای سخنرانی در جمع بود، اما شرکت خود را در مقابل جمعیت معرفی کرد و نه تنها توانست در آن جلسه ارتباطات ارزشمندی برقرار کند، بلکه مجموعه‌ای از فروش‌ها و کمک‌های مالی را از مهمانان در آن زمان تضمین نمود. در هر صورت شما بعنوان بزرگترین تشویق کننده، تبلیغ کننده، فروشنده و بازاریاب شرکت خود ، باید از هر فرصت شبکه ای برای پیشرفت بیشتر شرکت خود استفاده کنید.

 

8. متعهد بمان

مهم نیست که برای خلق چه چیزی تلاش می کنید، کلید موفقیت این است که متعهد بمانید و به پیشروی ادامه دهید. یک مثال عالی برای این نکته مهم، مارک گوبرتی است، که تجارت خود را با یک وبلاگ ساده شروع کرد. او در وبلاگ خود تلاش می کرد تا به کمک خوانندگان خود کمتر احساس تنهایی کند. او همچنان به رشد وبلاگ خود متعهد بود و همانطور که شروع به جمع آوری طرفداران زیادی می کرد، وبلاگ خود را به 15 کتاب در زمینه بازاریابی، یک رسانه های اجتماعی با بیش از نیم میلیون نفر مخاطب، یک پادکست و کمپ تابستانی Business Whiz Kids تبدیل کرد.

اگرچه وبلاگ او مدت ها طول کشید تا به محبوبیت دست پیدا کند، اما وقتی شروع به رشد کرد، او با آن رشد کار کرد و آن را به یک تجارت چند وجهی با جریان های درآمدی متنوع تبدیل کرد. اگر در همان ابتدا که رشد وبلاگش کند بود و پیشرفت در آن دور از ذهن به نظر می رسید، دست از کار خود کشیده بود، هرگز به آن نمی رسید.

 

9. از درخواست کمک نترسید

در حالی که شما می توانید یک بنیانگذار انفرادی باشید، راه اندازی یک کسب و کار یا استارتاپ یک تلاش مشترک است و باید از کمک، ارتباطات و مشارکت های موجود از طریق شبکه خود و افرادی که از ایده شما حمایت می کنند استقبال کنید. هیچ بنیان‌گذاری نباید موفقیت کسب‌وکار خود را با محدود کردن آن به مهارت‌ها، استعدادها و منابعی که به صورت فردی در اختیار دارد، فلج کند. در واقع، شما باید از انواع شتاب‌دهنده، انکوباتور، سرمایه‌گذاری جمعی و سرمایه‌گذاری خطرپذیر، از نظر مشاوره، جلب منابع یا بودجه تا حد امکان کمک بگیرید.

بدین ترتیب، جستجوی سرمایه تنها حالت درخواست کمک نیست. اگر دوستان، خانواده یا همسالانی دارید که می‌توانند به یکی از جنبه‌های کسب‌وکار شما کمک کنند، سعی کنید تا این وظایف را به آنها که واقعاً در آنها عالی هستند، برون‌سپاری کنید. فراموش نکنید که می توانید از طریق جلب مشارکت با دیگران فرصت های بیشتری ایجاد کنید. شریف تارور، کارآفرین نوجوان موسس Philly’s Future Talent، با یک مرکز تفریحی محلی برای شرکت توسعه استعدادهای خود شریک شد و این مشارکت به او امکان دسترسی رایگان به مخاطبان علاقه مند و همچنین مکان فیزیکی را داد.

 

10. سازگاری با تغییر

در هنگام ساختن یک استارتاپ، یا هر محصول یا خدماتی، تنها عاملی که در طی کار ثابت می ماند خود “تغییر” است و تنها راه موفقیت از طریق پاسخگویی و انطباق با تغییرات آینده است. برای مثال در طول زمان رقبا با محصولات جدید ظاهر می شوند و یا حتی ممکن است خود مشکل تغییر کند، و یا بازار هدف ممکن است تغییر کند و غیره.

شما باید نبض صنعت، مشتریان و رقبای خود را حفظ کنید و همیشه چند قدم جلوتر را برنامه ریزی کرده باشید تا با تغییرات قریب الوقوع که ممکن است بر کسب و کار شما تأثیر بگذارد، سازگار شوید. بنجامین استرن، مدیر عامل Nohbo، به عنوان یک کارآفرین نوجوان اظهار داشت که فکر می‌کرد این واقعیت که در نوجوانی بارها مجبور به جابجایی شده بود، او را برای سازگاری لازم برای ایجاد استارت‌آپ آماده کند. بنجامین ممکن است هنوز تغییراتی را که در بازارش پیش می‌آید نداند، اما او مواظب است و آماده رویارویی رودررو با آن‌ها است. با مارک کوبان در کنارش و 100 هزار دلار بودجه ای که از برنامه Shark Tank  به دست آورده است.

 

11. اجازه ندهید شکست شما را متوقف کند

یک چیز عالی در مورد راه‌اندازی یک شرکت در دوران نوجوانی این است که مخاطرات آنچنان بالا نیست، و زمان زیادی برای اصلاح مجدد وجود دارد. به عنوان یک نوجوان، احتمالاً مسئولیت مالی مراقبت از یک خانواده و تأمین مخارج خانواده خود را بر عهده ندارید. اگر والدین شما اصول اولیه را پوشش داده باشند، می توانید احساس آزادی بیشتری داشته باشید و بدانید که نتیجه استارتاپ شما عواقب مالی زیادی برای شما یا خانواده شما ندارد.

برای مثال ریچل جی، بنیانگذار نوجوان YOUTHXCO، بارها درباره اینکه چگونه والدین مهاجرش به او یاد دادند که موانع بهانه ای برای دست کشیدن از تلاش نیستند صحبت کرده است. والدین ریچل با تلاش و سخت کوشی خود به او این آزادی را دادند تا او تا حد ممکن تجربه کند حتی اگر تجارب او به شکست منتهی شود. والدین او برای حفظ ثبات مالی برای خانواده‌شان سخت تلاش کردند و به او این فرصت را دادند تا با کاوش در علایق و فعالیت‌های کارآفرینی‌اش بدون اینکه ترس از شکست مانع تلاش‌های او شود کسب و کار مورد علاقه اش را بنیان گذاری نماید.

 

سخنان پایانی

برای نوجوانانی که علاقه مند به راه اندازی مشاغل هستند، اکنون زمان مناسبی است، زیرا هرگز منابع بیشتری برای حمایت از آنها در این فعالیت های کارآفرینانه وجود نداشته است. هر نوجوان با انگیزه و اراده برای اجرای یک پروژه از آغاز تا تکمیل و اجتناب از خارج شدن از مسیر توسط موانع و مشکلات، کاندیدای عالی برای تبدیل شدن به یک کارآفرین و مدیر عامل در آینده نزدیک است. نکته زیبا در مورد کارآفرینی این است که واقعاً برای همه قابل دسترسی است و نوجوانان بیشتری امروزه از این فرصت استفاده می کنند و نوآوری خود را وارد بازارهای محلی و یا حتی کشوری یا جهانی می کنند.

اگر نوجوانی هستید که به دنبال منابع کارآفرینی یا یک برنامه گام به گام برای کمک به شما برای رفتن از ایده به کسب‌وکار راه‌اندازی است، حتما در کارگاه آموزش مهارت های کسب و کار نوجوانان در مدرسه وارلی شرکت کنید. زیرا ما هر روز با نوجوانان زیادی کار می‌کنیم تا این توانمندی ها را کسب نمایند. برخی از دانش‌آموزان ما تا کنون برنده مسابقات ملی راه‌اندازی کسب و کار شده‌اند و کسب‌وکاری را ایجاد کرده‌اند که قصد دارند تا پس از سال‌های نوجوانی خود ادامه دهند، و تنها وجه مشترک آنها علاقه به کارآفرینی و انگیزه موفقیت بوده است.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره و یا کمک منتورها و مشاوران ما در مدرسه وارلی با ما تماس بگیرید.

 

تجارب و توصیه های کارآفرین نوجوان
تجارب و توصیه های کارآفرین نوجوان