آموزش کارآفرینی در دبیرستان

لزوم آموزش مهارت های کارآفرینی در مقطع دبیرستان

همه‌گیری کرونا یک حالت عادی جدیدی را به وجود آورده است که همچنان در حال تکامل است. این بیماری موجب ایجاد این فکر در عموم مردم شده است که می بایست به صورت چابک، برای حل خلاقانه مسائل تلاش نمایند. امری که برای همه ما صادق است، زیرا بر اثر شرایط ایجاد شده همه ما با واقعیت جدید آموزش از راه دور و در خانه، بجای رفتن به”مدرسه” آشنا و سازگار شده ایم. به همین شکل هم انجام کار از خانه بسیار عمومی شده است. البته حتی قبل از همه‌گیری، پیش‌بینی می‌شد که شغل ها و کسب و کارها بشدت تغییر خواهند کرد. برای مثال برآورد می شود که هشتاد و پنج درصد مشاغلی که در سال 2030 وجود خواهند داشت، هنوز اختراع نشده‌اند. این مساله اهمیت آموزش مهارت های کارآفرینی در دبیرستان و ایجاد و شرکت در کلاس کارآفرینی در مدارس را نشان می دهد.

از آنجایی که امروزه برای چالش‌های جدیدی باید راهکار پیدا شود، با گسترش ارتباطات جهانی‌، آموزش کارآفرینی به دانش آموزان بیش از هر زمان دیگری حیاتی شده است. زیرا اولا چالشها و مسایل آنقدر جدید است که شاید کارآفرینان و متخصصان گذشته دیگر توان حل آنها را نداشته باشند و دوما برای گریز از بیکاری جهانی ناشی از تکنولوژی های جدید لازم است ، دانش‌آموزان مهارت‌های یک کارآفرین را برای حل خلاقانه مشکلات پیچیده و حل ابهامات آینده بدست آورند. ناگفته نماند، شرکت‌های موجود نیز به دنبال استخدام کارمندانی با ذهنیت کارآفرینی هستند تا نوآوری، ارتباط و مزیت رقابتی را در سازمان‌شان – کارآفرینی سازمانی – هدایت کنند. کسانی که دارای این مهارت‌ها و طرز فکر باشند، برای این نقش‌ها مهم هستند، زیرا آنها پیشرو، خود آغازگر و شاید مهم‌تر از همه کارآفرینانی هستند که به راحتی در ناشناخته‌ها حرکت می‌کنند و به طور طبیعی و خود جوش برای حل مشکلات و ایجاد فرصت‌ها فعالیت می‌کنند.

اگر چه سالهاست در کشورهای پیشرفته کلاس آموزش مهارت های تجاری (business class) در مقطع دبیرستان برگزار می شود ولی آنچه از کلاس کارآفرینی (entrepreneurship class) مد نظر است با ​​کلاس های معمول مهارت های تجاری در این دبیرستان ها متفاوت است.

کارآفرینی فقط آموزش مهارت‌های سخت پیرامون ایجاد یک کسب‌وکار نیست، بلکه در مورد توانمندسازی دانش‌آموزان نه تنها با ذهنیت کارآفرینانه، بلکه مهارت‌ها، دانش و رفتارهایی است که می‌تواند بدون توجه به مسیر شغلی به آنها خدمت کند. البته یادگیری در دنیای واقعی است که می تواند دانش آموزان را برای موفقیت طولانی مدت آماده کند. این مقاله برای درک بیشتر در مورد کارآفرینی جوانان، و اینکه چرا آموزش کارآفرینی دبیرستان در مدرسه می‌تواند تاثیر زیادی داشته باشد و اینکه در یک معلم کارآفرینی به دنبال چه چیزی باشید، برای شما تهیه شده است.

 

تفاوت معلم کلاس بازرگانی دبیرستان با معلم کارآفرینی

آموزش کارآفرینی در کلاس فراتر از آموزش مباحث استاندارد مانند مهارت های بازاریابی و حسابداری است. روش‌ها و دیدگاه‌هایی که در یک کلاس کسب‌وکار معمولی باید ​​آموزش داده شود، بر نحوه درآمد و رشد برای کسب‌وکارهایی که از قبل تأسیس شده اند، تمرکز دارد. دانش‌آموزان کارآفرینی شیوه‌هایی را یاد می‌گیرند که کارآفرینان موفق امروزه برای توسعه، آزمایش و راه‌اندازی یک کسب‌وکار از آنها استفاده می‌کنند. این آموزش ها همگی از طریق کسب مهارت‌هایی در مورد بیان مساله و روش های حل مسئله از طریق همکاری با یکدیگر انجام می شود. در ادامه به برخی ویژگی های خاص کلاس و معلم کارآفرینی اشاره می شود:

 

آوردن دنیای واقعی به کلاس درس

در محیط سنتی کلاس درس، به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود که شکست نخورند. اگر چه این نکته قابل تحسین است، اما همیشه واقع بینانه نیست. در یک کلاس درس کارآفرینی شکست تشویق می شود. حال توضیح می دهم که چرا ؟

وقتی در کلاس‌های معمولی شکست می‌خورید، در یک شبیه‌سازی شکست می‌خورید. اما وقتی در طول کلاس کارآفرینی شکست را تجربه می کنید، در حوزه زندگی واقعی شکست می خورید. فراموش نکنید که “توانایی بهبود و استفاده از مهارت هایی که تا آخر عمر به آنها نیاز دارید تاثیر بیشتری نسبت به دانستن نام مثلا دهمین رئیس جمهور دارد.”

تجربه و بازیابی شکست در دنیای مدرن بسیار مهم است و یکی از ویژگی‌های کلیدی آموزش کارآفرینی است. در مدرسه وارلی هم، ما معتقدیم که تجربه کار جذاب و عملی مهمتر از حفظ کردن اصطلاحات است. دانشجویان در این کلاس ها به جای مراجعه به یادداشت‌ها یا مطالعه راهنماها، اطلاعاتی را که از برنامه‌های کاربردی دنیای واقعی است را، به دست می‌آورند و می‌آموزند.

یکی دیگر از دانشجویان سابق این کلاس ها می‌گوید: «من مطالب کلاس را بخوبی در ذهنم دارم، زیرا مفاهیم را در طول برنامه عملی یاد گرفتیم و استفاده کردیم. “آن مفاهیم اکنون بخشی از من هستند، نه بخشی از یک کتاب درسی.” این حکایت، یادگیری عمیق‌تری را نشان می‌دهد که دانش‌آموز مفاهیم را به جای اینکه فقط به خاطر بسپارد و دوباره به ذهنش بسپارد، در زندگی روزمره خود به کار می‌گیرد.

محتوا و مهارت‌هایی که در کلاس‌های کارآفرینی آموزش داده می‌شود، مانند ایجاد و آزمایش یک مفهوم جدید کسب‌وکار، به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا با ادامه کاوش در تحصیلات خود و همچنین مسیرهای شغلی آینده احتمالی، اعتماد به نفس پیدا کنند.

یکی دیگر از فارغ التحصیلان چنین کلاس هایی این تجربه خود را به اشتراک می گذارد که، “اگر هر کلاس بتواند یکی از ویژگی های کلاس کارآفرینی را در خود جای دهد، می توان شاهد یک تغییر بازی برای آموزش کشور باشیم.”

 

ویژگی های کلیدی یک معلم کارآفرینی

کارآفرینی به دانش‌آموزان اعتماد به نفس، خلاقیت و همکاری را می‌آموزد و مهم است که معلمی که این دوره را هدایت می‌کند همان ویژگی‌ها را رعایت کند. معلمان کارآفرینی باید ذهنیت رشد و تمایلی برای کشف راه حل های ممکن با دانش آموزان داشته باشند، نه تمایل به آماده بودن همه پاسخ ها. شاید بهتر باشد، یک معلم کارآفرینی پیشینه ای در آموزش کسب و کار داشته باشد تا بتواند اصول تجربه شده خود را با شاگردانش به اشتراک بگذارد. اما حتی مهمتر از آن، تمایل آن معلم به پذیرش روشی جدید برای آموزش است.

 

چگونه می توان کارآفرینی را به دانش آموزان دبیرستانی آموزش داد؟

آموزش کارآفرینی در دبیرستان شامل مدل آموزشی متفاوتی است. برنامه ما استفاده از استعداد داوطلبانی است که دیدگاه «زندگی واقعی» را به کلاس القا می کنند، است. این برنامه شامل داوطلبان در نقش معلمان و مربیان (mentors) است. مربیان از معلم کلاس در ارائه درس ها و ارائه پشتیبانی در مورد موضوع خاص خود، مانند مدل سازی مالی یا ایجاد یک پیشنهاد ارزش، حمایت می کنند.  مربیان یک تیم دانش آموزی را در طول دوره راهنمایی می کنند و به عنوان منبع راهنمایی، شبکه سازی و پشتیبانی در دنیای واقعی برای پیشرفت دوره خدمت می کنند. این “تیم” آموزش کارآفرینی همراه با برنامه درسی ارزشمند و واقعی، تجربه ای معتبر و جذاب را برای دانش آموزان فراهم می کند.  

 

دانشجویان امروز، رهبران فردا

چرا آموزش کارآفرینی به دانش آموزان امری لازم و ضروری است؟
چون دانش آموزان امروز رهبران فردا هستند. چالش های سخت و جهانی در انتظار جوانان امروزی است که از کلاس درس خارج می شوند و وارد دنیای واقعی می شوند. آیا نمی خواهید آنها تا حد امکان برای ناشناخته ها مجهز شوند؟

با کلاس های کارآفرینی مانند آنچه در مدرسه آموزش مهارت های کسب و کار وارلی تدریس می شود، آنها می توانند این نقش مهم را به خوبی بر عهده بگیرند. مهارت‌های کسب‌شده در کلاس‌های کارآفرینی، از ایجاد و تکرار یک ایده کسب‌وکار، تا یادگیری از شکست، آنها را متمایز می‌کند و در عین حال خلاقیت، همکاری و اعتماد به نفس را در سنین پایین پرورش می‌دهد.

 

مقاله “آموزش کارآفرینی در دبیرستان” ترجمه مقاله انگلیسی ارزشمندی در رابطه با لزوم آموزش مهارت های کارآفرینی در مقطع دبیرستان است که توسط مدرسه مهارت های کسب و کار وارلی برای مطالعه و استفاده شما دانش آموزان عزیز ترجمه و ویرایش شده است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *