معرفی آزمون شخصیت شناسی MBTI کودکان و نوجوانان
آزمون شخصیت شناسی MBTI برای کودکان و نوجوان، یک پرسشنامه روانسنجی فردی است که به طور کلی برای شناسایی نوع شخصیت، نقاط قوت و اولویتهای افراد طراحی شده است. این تست بر مبنای پرسشنامه رسمی MBTI و بر اساس پژوهش انجام شده توسط دکتر عماد خیاطی، برای اولین بار در مدرسه وارلی برای کودکان و نوجوانان اختصاصی شده است. هدف از طراحی پرسشنامه شخصیت شناسی MBTI (Myers Briggs Type Indicator)، اندازهگیری ترجیحات فرد در فهم دنیا و چگونگی تصمیمگیری است. این تست توسط ایزابل مایرز (Isabel Myers) و مادرش کاترین بریگز (Katherine Briggs) و بر اساس کارشان بر روی تئوری کارل یونگ (Carl Jung) درمورد انواع شخصیت در دهه ۱۹۴۰ تهیه شده است و تا دو دهه بعد از آن هم به توسعه و اصلاح آن پرداختند. امروزه این تست یکی از از پرکاربردترین ابزارهای روانشناسی در دنیا می باشد.
این تست بر مبنای 4 معیار اصلی که در ادامه توضیح داده می شود؛ 16 نوع شخصیت را برای افراد شناسایی می کند. توجه داشته باشید که در این آزمون، نوع شخصیتی هیچ فردی “بهترین” شخصیت یا “بهتر” از شخصیت های دیگر نیست. درضمن این پرسشنامه ابزاری که به دنبال کشف یا شناسایی اختلال عملکرد یا ناهنجاری نمی باشد. بلکه هدف آن صرفا کمک به شما به منظور یادگیری بیشتر درمورد خودتان است.
هدف از انجام تست MBTI کوکان و نوجوانان
با انجام تست MBTI می توان با نوع شخصیت و نقاط قوت و ضعف خود بیشتر آشنا شد. بدیهی است هر چه تیپ شخصیتی فرد در سنین پایین تری شناسایی شود، آن فرد می تواند زودتر در مسیر تحصیلی یا شغلی مناسب خود قرار گیرد و با تکیه بر توانمندی های ذاتی خود ضمن لذت از مسیر رشد خود از سردرگمی و درگیری در موضوعات و مسایلی که با آنها هماهنگی ندارد جلوگیری نماید. خانواده ها نیز می توانند با شناخت بهتر فرزندان خود از تفاوت ها و تمایزات آنها با خود و دیگر همسالان خود مطلع شده و با نگرانی کمتری به آنها در قرارگیری در مسیر ویژه زندگی شان کمک نمایند.
- شناخت بهتر خود جهت توسعه و پیشرفت فردی
- مشاوره تحصیلی – شغلی
- انتخاب شغل مناسب جهت پیشرفت همه جانبه
- بالندگی کاری و شخصی
- عضویت در گروه ها و قبول نقش در تیم های کاری
- کمک به حل مساله بین فردی و بین گروهی
- توسعه ارتباطات بین فردی
۴ معیار اصلی تست شخصیت MBTI
۱- برونگرایی (E) یا درونگرایی (I)
مدل دوگانهی برونگرایی یا درونگرایی برای اولین بار در نظریهی تیپهای شخصیتی یونگ بعنوان روشی برای توصیف نحوه پاسخگویی و تعامل افراد با دنیای بیرون از آنها ارائه شده است.
افراد برونگرا (Extraverts)
به طور کلی افراد برونگرا، عملگرا (action-oriented) هستند، و در یک کلام از تعاملات اجتماعی مکرر لذت میبرند و از صرف وقت با بقیه، انرژی میگیرند.
افراد برونگرا در مقایسه با آفراد درونگرا با دنیای بیرون سازگارترند و توجه شان را به دنیای بیرون از خود معطوف میکنند. آنها به افراد دیگر توجه ویژه ای دارند و از داشتن تبادل و تعامل با سایرین لذت میبرند. این اشخاص بهحکم طبیعت خود به اشخاص و اشیای بیرون از خود توجه دارند و باطریهای خود را از با دیگران بودن شارژ میکنند. ازآنجاکه برونگراها برای درک دنیا باید آن را تجربه کنند، به نظر میرسد آنها به فعالیتهای مختلفی علاقهمند هستند. آنها معمولا دوستان فراوانی دارند چراکه با اشخاص جدید بهراحتی دوست میشوند. در برخورد با موقعیت ها از خود میپرسند: «چگونه میتوانیم بر این تأثیر بگذارم؟»
اگر شما برون گرا باشید ویژگی های زیر را دارید:
- هر گونه برخورد یا ارتباط با افراد جدید برای شما جالب است.
- به هر کسی به عنوان یک دوست بالقوه نگاه می کنید
- از کار کردن با دیگران لذت می برید چرا که از ارتباط با دیگران باعث افزایش کارایی شما می شود
- از ارتباط با دیگران انرژی می گیرید
- خیلی سریع و آسان دوست پیدا می کنید
- در انجام کارهای تیمی خوب هستید
- دوست دارید روز خود را با دیدن مردم شروع کنید
- حضور در مراسم های غیررسمی و رسمی را دوست دارید
- در جلسات زیاد صحبت می کنید و از برنامه های خود می گویید
- کارهای پرریسک را قبول می کنید
افراد درونگرا (Introverts):
این افراد به طور کلی فکرگرا (thought-oriented) هستند. و اگرچه از تعاملات اجتماعی عمیق و معنیدار لذت میبرند ولی بیشتر از تنهابودن، انرژی میگیرند.
افراد درونگرا توجه خود را بیشتر متوجه دنیای درون خود میکنند. آنها از اینکه تنها باشند و با خود صرف وقت کنند، راضی هستند. باطریهایشان از تنها بودن با خود شارژ میشوند. آنها ترجیح می دهند قبل از اینکه دنیا را تجربه کنند آن را بشناسند و از آن سر دربیاورند. از همین رو با خود مشغله ذهنی فراوانی دارند. روابط اجتماعی را در سطح محدود دوست دارند و ترجیح میدهند که درنهایت با یک یا چند نفر محدود رابطه داشته باشند. نمیخواهند کانون توجه باشند و محتاطتر و بستهتر از برونگراها عمل میکنند. آنها در آشنا شدن با دیگران و پیدا کردن دوست رفتاری محتاتانه تر و تدریجی دارند.
اگر شما فردی درون گرا باشید، دارای ویژگی های زیرخواهید بود:
- در جمع و محل کار فقط زمانی صحبت می کنید که حس کنید نیاز است
- سعی می کنید در ارتباطات گفتگوهایتان کم باشد
- ترجیح می دهید به تنهایی کار کنید
- بیشتر شنونده هستید تا گوینده
- بیشتر از این که با مردم گفتگو کنید، رفتار آن ها را مشاهده می کنید
- کارهای با ریسک بالا انجام نمی دهید
- علاقه مندید که مهارت های جدیدی یاد بگیرید.
۲- حسی (S) یا شهودی (N)
این شاخص به بررسی نحوهی جمعآوری اطلاعات افراد از جهان اطراف میپردازد.
افراد حسی (Sensing)
این افراد توجه زیادی به واقعیت یا همان چیزهایی را که میتوانند از حواسشان بیاموزند، دارند. افراد حسی، تمایل دارند روی واقعیتها و جزئیات تمرکز داشته و از تجربه کردن لذت می برند.
افراد حسی به آنچه با حواس پنج گانه قابل درک باشد توجه دارند و میخواهند اطلاعات خود درباره جهان را از آنها بگیرند؛ دوست دارند همه چیز را ببینند، بشنوند، حس کنند، مزه کنند یا بو بکشند. آنها هر آنچه را که ملموس و قابلاندازهگیری است مهم در نظر میگیرند. آنها در واقع به تجربه شخصی خودشان بیشتر از شینده ها از دیگران اعتماد دارند. آنها به لحظه حال میاندیشند و برایشان مهم است که در لحظه حاضر در چه شرایطی قرار دارند. و میخواهد ازآنچه در جریان است دقیقا آگاه شود.
اگر شما فردی حسی باشید، ویژگی های زیر را خواهید داشت:
- من وقایع را مثل تصویر می بینم
- من به واقعیت ها و اسناد نگاه می کنم تا بتوانم مشکلی را حل کنم
- اغلب عمل گرا هستم
- برای قضاوت در مورد چیزی من باید آن را ببینم یا تجربه کنم
- گاهی آن قدر به اتفاقات و جزئیات ریز آن توجه می کنم که نکات جدید را از دست می دهم.
افراد شهودی (Intuition)
افراد شهودی به چیزهایی مانند تصورات و برداشت شخصی خود بیشتر اهمیت میدهند. آنها از تفکر دربارهی اتفاقات پیش رو و نظریههای مفهومی و تخیلی لذت میبرند.
افراد شهودی بیشتر از حس ششم خود بهره میگیرند و برداشت و «شم» شان را ترجیح میدهند. آنها بیشتر وقت خود را خیال پردازی میکنند. به نوعی میتوانند نا گفته ها و نا نوشته ها را بخوانند و در همهچیزها معنا پیدا کنند. در استنباط و نتیجه گیری قوی هستند. به تصور و تخیل بها میدهند و به الهام و حس درونی شان احترام میگذارند. توجه شان به آینده است. آنها دوست دارند حوادث را پیشبینی کنند و علاقه مند هستند شرایط موجود را تغییر دهند.
ویژگی های تیپ شخصیتی شهودی:
- من به الگوها و روابط ممکن بین مسائل توجه بیشتری می کنم
- من برای حل مسائل، به روابط میان آن ها توجه می کنم
- من برای تصمیم گیری در کارها به شهودم تکیه می کنم
۳– منطقی (T) یا احساسی (F)
این مقیاس با نحوه تصمیمگیری افراد، بر اساس اطلاعاتی که از حسی یا شهودی بودن آنها به دست آمده است، مشخص میشود.
افراد منطقی (Thinking)
افراد منطقی بر واقعیتها و دادههای عینی تأکید بیشتری دارند آنها در تصمیمگیری های شان، استوار، منطقی و بیغرض هستند.
افراد منطقی تصمیماتی را میپسندند که به لحاظ منطقی معنیدار باشند. خود نیز تصمیمات و قضاوتهای شان را بر اساس منطق و بهصورت غیرشخصی میگیرند. آنها با تحلیل کردن و بررسی مدارک و شواهد موجود، تصمیم خود را میگیرند.
ویژگی های تیپ شخصیتی منطقی یا تفکری:
- من به موضوعات علمی و فنی علاقه دارم، چون در این حوزه ها منطق حکمفرماست
- برای هر چیزی دنبال یافتن دلیل منطقی آن چیز هستم
- من با عقلم تصمیم می گیرم و مهم نیست که این تصمیم دیگران را ناراحت کند
- گفتن واقعیت را حتی به قیمت ناراحت کردن دیگران مهم می دانم
- از نظر دیگران من یک شخص خشک و زیادی منطقی هستم.
افراد احساسی (Feeling)
این افراد احساسات را ترجیح میدهند، و در هنگام تصمیمگیری هایشان و نتیجهگیری بیشتر به عواطف و احساسات خود و حتی دیگران توجه می کنند.
افراد احساسی بیشتر تصمیمات خود را بر اساس احساساتشان میگیرند. احساسی بودن بدین معنا که صرفا با توجه به آنچه برای خود و یا دیگران مهم است تصمیم می گیرند. در واقع این افراد با توجه به بهایی که برای احساسات خود قائلاند تصمیم میگیرند. آنها به احساس همدلی و مهربان بودن شان با دیگران افتخار میکنند.
ویژگی های تیپ شخصیتی احساسی:
- من به احساسات مردم توجه زیادی دارم
- من با قلبم تصمیم می گیرم و نسبت به دیگران همدلی دارم
- تصمیمات من بیشتر بر اساس احساسی است که به آن موضوع یا شخص مورد نظر دارم
- من معتقدم نیازها و احساسات دیگران خیلی مهم است و گاهی به خاطر این که احساسات دیگران جریحه دار نشود از گفتن حقیقت طفره می روم.
- دیگران من را زیادی احساسی می دانند
۴- قضاوتگر (J) یا ادراکی (P)
این شاخص، نحوهی برخورد و تعامل افراد را با جهان خارج بررسی میکند.
افراد قضاوتگر (Judging)
کسانی که قضاوتگر هستند، ساختار و تصمیمات محکم را ترجیح میدهند.
افراد قضاوتی روحيه داوری کننده دارند. آنها کنترل و تصمیم گیری را دوست دارند و میخواهند با نظم و ترتیب کار کنند. به انجام کارهای ساختارمند، علاقه مند هستند.
ویژگی های تیپ شخصیتی قضاوتی یا ساخت مدار:
- من انجام کارهایی را دوست دارم که از قبل برای آن ها برنامه ریزی کرده باشم
- من از برنامه ریزی، طرح ریزی و و فهرست درست کردن برای کارهایم لذت می برم
- قبل از رسیدن به مهلت پایانی کارم را انجام می دهم و آن را به دقایق آخر نمی سپارم
- من بر هدف تمرکز می کنم و به شرایط جدیدی که ایجاد می شود توجهی ندارم.
افراد ادراکی (Perceiving)
هر چه افراد ادراکی تر باشند، فکری بازتر، منعطفتر و سازگارتری دارند. این افراد آزادی را دوست دارند و ترجیح میدهند انعطافپذیر باشند. آنها نگرشی دریافتکننده دارند و میخواهند بهجای کنترل زندگی، آن را درک کنند.
ویژگی های تیپ شخصیتی ادراکی یا دریافتی یا بی ساخت یا مشاهدهگر:
- ترجیح می دهم منتظر بمانم تا چه پیش آید تا طبق آن عمل کنم
- من خیلی تمایلی برای برنامه ریزی برای کارهایم ندارم
- تازه وقتی به نزدیک مهلت اتمام کاری می رسم برای انجام آن انگیزه پیدا می کنم
- معمولا کارهایم را به دقیقه نود محول می کنم.
- من به راحتی ممکن است در حین انجام کار روش انجام آن را عوض کنم
در هر معیار همه ما با درجات متفاوت، در موقعیت ها یا زمان های مختلف، درونگرا و برونگرا یا شهودی یا حسی و.. هستیم، اما بیشتر ما تمایل داریم یکی از این دو عبارت بهعنوان شخصیت ما معرفی شود.

انواع تیپهای شخصیتی در آزمون MBTI :
تیپ شخصیتی بازرس یا بازپرس (ISTJ) ؛ درونگرا – حسی – منطقی – قضاوتی
این افراد شخصیتی ساکت، آرام و جدی دارند که به واسطهی دقت بالا و قابل اطمینان بودنش مراتب موفقیت را به سرعت طی میکند. او فردی عملگرا، واقعبین و مسؤولیتپذیر است. همیشه منطقی تصمیم میگیرد که چه کاری را باید انجام دهد در نتیجه سازمان یافته و بدون توجه به عوامل حواسپرتی به طور پیوسته و سخت کوش در راستای آن هدف تلاش میکند و عموما به اهداف خود دست پیدا می کنند. به طور کلی از نظم و ترتیب دادن به چیزها در محل کار، خانه و زندگی لذت میبرد.
تیپ شخصیتی محافظ یا مدافع یا حامی (ISFJ) ؛ درونگرا – حسی – احساسی – قضاوتی
این افراد شخصیتی آرام، ساکت، دوستانه، مسؤولیتپذیر و با وجدان دارند. معمولاً نیازها و خواستههای دیگران را بر خواستهها و نیازهای خود مقدم دانسته و آن قدر در انجام تعهدات خود متعهد هستند که میتوان به آنها با اطمینان تکیه کرد. شخصیتی وفادار و ملاحظهگر که به جزئیات رفتاری و گفتاری همه توجه میکند و چیزهایی را که برای آنها مهم است به خاطر میسپرد چراکه به احساسات دیگران احترام میگذارد. دوست دارند به دیگران کمک کنند. این افراد عاشق محیطی منظم و هماهنگ هستند و علاقه مند هستند نظم و ساختار را در تمام زمینههای زندگی خود حفظ کنند.
تیپ شخصیتی حامی یا مشاور (INFJ) ؛ درونگرا – شهودی – احساسی – قضاوتی
این افراد کم حرف در دنیایی از ایده ها زندگی می کنند. آنها اشخاصی مستقل، متفكر، متعهد همراه با احساسات قوی و اصول محکم هستند. و در تمام ایدهها و افکارشان، و حتی روابط و داراییهای مادی شان به دنبال معنا و نوعی ارتباط درونی هستند. آنها نسبت به دیگران و عوامل انگیزشی شان عموما بصیرت عمیقی دارند. این افراد به ارزشهای خود متعهد هستند و در اجرای اهداف و چشماندازهای خود بسیار منظم و قاطع هستند.
تیپ شخصیتی معمار یا روشنفکر (INTJ) ؛ درونگرا – شهودی – منطقی – قضاوتی
این افراد اهل تخیل و در عین حال قاطع، بلندپرواز و همزمان گوشهگیر و به شکلی تعجب آور کنجکاو هستند. آنها صاحب ایدههایی اصیل و انگیزهای عالی برای اجرای آن ایدهها و دستیابی به اهدافشان هستند. این افراد بهراحتی الگوی پنهان در رویدادهای مختلف را کشف میکنند و میتوانند یک چشمانداز طولانیمدت برای اهداف خود خلق کنند. در مورد شایستگی و عملکرد خود و دیگران دارای استانداردهای بالایی هستند. ولی وقتی که به چیزی متعهد شدند، آن کار را به بهترین شکل ممکن سازماندهی کرده و تا رسیدن به هدف آن را ادامه میدهند.
تیپ شخصیتی چیرهدست یا ماهر یا صنعتگر (ISTP) ؛ درونگرا – حسی – منطقی – ادراکی
این افراد عاشق اکتشاف از طریق دست زدن و دیدن هستند. آنها سازندگانی بالفطره هستند. آنها افرادی پرتحمل و انعطافپذیر و در عین حال ناظرانی بی سر و صدا هستند. نحوهی عملکرد همهچیز را به سادگی تجزیه و تحلیل میکنند و بهراحتی میتوانند حجم زیادی از اطلاعات را برای یافتن دلیل اصلی مشکلات بررسی کنند. به بررسی روابط علت و معلولی و سازماندهی اطلاعات در ساختاری منطقی علاقهمند هستند.
تیپ شخصیتی ماجراجو یا هنرمند (ISFP)؛ درونگرا – حسی – احساسی – ادراکی
این افراد بسیار آرام، حساس، مهربان با رفتاری کاملا صمیمانه هستند. این افراد بسیار محافظه کار متواضع و در عین حال با انگیزه و مسئولیت پذیر هستند. آنها دوست دارند فضای خاص خودشان را داشته باشند و با چهارچوب زمانی خاص خودشان کار کنند. در کارهای گروهی مشارکت می کنند و از اختلافات و درگیری های تیمی بیزارند و دوست ندارند کسی عقایدش را به دیگران تحمیل کند.
تیپ شخصیتی میانجی یا واسطه گر یا رویاپرداز (INFP) ؛ درونگرا – شهودی – احساسی – ادراکی
افرادی آرام و کم حرف ولی با شعله ای از آرمانگرایی که همواره به دنبال نشانه چیزهای خوب حتی در بدترین اتفاق ها و افراد هستند. به ارزشهای خود عمیقا وفادار هستند و دوست دارند همهی ابعاد زندگیاشان متناسب و منطبق با ارزشهایشان باشد. شخصیتی کنجکاو دارند که همهچیز را سریع مشاهده و بررسی میکند و میتوانند سرچشمه شادی و الهام باشند. آنها در همراهی دیگران بسیار شکیبا و انعطاف پذیر هستند و سعی میکنند به دیگران کمک کنند تا از تواناییهای بالقوه خود استفاده کنند.
تیپ شخصیتی متفکر یا مهندس (INTP) ؛ درونگرا – شهودی – منطقی – ادراکی
افرادی منطقی که تصمیمات شان را بیشتر به صورت عقلی و بر پایه شواهد می گیرند تا احساسات شان. آنها اغلب ذهنیتی انتزاعی دارند و در نتیجه بیشتر به ایدهها علاقه دارند تا به اقدامات عملی و تعاملات اجتماعی. افرادی آرام، صبور، انعطافپذیر و سازگار که به دنبال رشد خود و دیگران هستند. این افراد همچنین دارای ذهنی باز و شخصیتی شکاک، اما همیشه تحلیلی هستند.
تیپ شخصیتی کارآفرین یا جستجوگر یا متقاعدکننده (ESTP) ؛ برونگرا – حسی – منطقی – ادراکی
این افراد با انرژی مبتکر و عملگرا بوده و در شرایط بحرانی می توانند در کمال خونسردی عهده دار امور پر استرس شوند. آنها دارای شخصیتی انعطافپذیر و بردبار و متمرکز بر نتایج فوری هستند. از نظریهها و توضیحات مفهومی گریزانند و اغلب تمایل دارند که برای حل مسایل به صورت عملی و با انرژی فراوان اقدام کنند. همیشه روی اینجا و اکنون تمرکز دارند و افرادی خودجوش و احتماعی محسوب میشوند که هر لحظهای میتوانند با دیگران ارتباط برقرار نمایند و از آن لذت می برند.
تیپ شخصیتی بازیگر یا مجری یا سرگرم کننده (ESFP) ؛ برونگرا – حسی – احساسی – ادراکی
افرادی انعطافپذیر و خودجوش هستند که به دلیل شوخ طبعی و شاد بودن بهراحتی با دیگران و محیطهای جدید سازگار میشوند. آنها رفتاری دوستانه و اجتماعی دارند و کار کردن با آنها بسیار لذت بخش و سرگرمکننده است. در عین حال بسیار واقع گرا و منطقی بوده در عین حال عاشقان پرشور زندگی، مردم و لذتهای مادی هستند. افرادی همراه که از همکاری با دیگران برای رسیدن به نتیجه لذت میبرند.
تیپ شخصیتی پیکارگر یا قهرمان یا پیش قدم (ENFP) ؛ برونگرا – شهودی – احساسی – ادراکی
افرادی بسیار خوشبین، خلاق، پرشور، و ایده پرداز هستند. آنها افرادی مستقل و خود جوش هستند که زندگی را سرشار از فرصت میبینند. این افراد می توانند به سرعت بین وقایع و اطلاعات ارتباط برقرار کرده و با اطمینان بر اساس الگوهایی که مشاهده میکنند، در مسیرشان پیش میروند. آنها بهشدت عاشق خلاقیت در حل مسئله و پیاده كردن ایده های مبتکرانه هستند.
تیپ شخصیتی مجادلهگر یا مبتکر یا مبل (ENTP) ؛ برونگرا – شهودی – منطقی – ادراکی
آنها دارای شخصیتی سریع، مبتکر، پرانگیزه، هوشیار و صریح هستند. افرادی خوشبین و جذاب هستند و خوب صحبت می کنند. در پیدا کردن راهکار برای حل مشکلات جدید و چالشبرانگیز خلاق هستند. در درک دیگران توانایی بالایی دارند. راهکارهای معمول برای آنها کسلکننده است و به ندرت یک کار را به صورت متوالی به یک شیوه انجام میدهند. آنها همیشه علایق جدیدی برای خود پیدا میکنن و گاهی سرشان را شلوغ نگه می دارند تا احساسات خود را نا دیده بگیرند.
تیپ شخصیتی مدیر یا کارگردان یا اجرا کننده یا مجری (ESTJ) ؛ برونگرا – حسی – منطقی- قضاوتی
آنها عملگرا، واقعبین، عقلانی، قاطع و سریع بوده و در انجام کارها عالی هستند. در اجرای برنامه ها قوی عمل کرده و در سازماندهی امور با در نظر گرفتن كلیه جزئیات و در چارچوب قوانین متبحر هستند. به جزئیات روزمره توجه دارند و بر رسیدن به نتایج در کاراترین روش ممکن تاکید دارند. این افراد مجموعه مشخصی از استانداردهای منطقی دارند که به طور سیستماتیک آنها را دنبال میکنند و از دیگران هم توقع دارند که آنها را رعایت کنند. این گروه شخصیتی همچنین در اجرای برنامههای خود قوی عمل میکنند.
تیپ شخصیتی مشاور یا سفیر یا مراقب یا حامی(ESFJ) ؛ برونگرا – حسی – احساسی – قضاوتی
آنها افرادی خونگرم، وظیفهشناس با روحیه همکاری عالی هستند. آنها همواره به دنبال ایجاد هماهنگی در محیط اطراف خود هستند و برای آن تلاش میکنند. آنها به انجام دقیق و به موقع کارها با همکاری دیگران علاقه دارند. افرادی سنت گرا و وفادار که در کوچکترین مسائل هم به اصول ارزشی خود پایبند هستند. همیشه به آنچه که دیگران در زندگی روزمره خود به آن نیاز دارند توجه داشته و تلاش میکنند که نیازهای افراد را تأمین کنند.
تیپ شخصیتی قهرمان یا امدادگر یا بخشنده (ENFJ) ؛ برونگرا – شهودی – احساسی – قضاوتی
این افراد شخصیتی گرم، صمیمی و همدل دارند که که به احساسات، نیازها و شرایط روحی دیگران توجه زیادی دارد. آنها پاسخگو و مسؤولیتپذیر بوده و بسیار اجتماعی و به نوعی رهبری الهامبخش برای کار گروهی هستند. در هر عضو تیم پتانسیلی برای پیشرفت پیدا میکند و دوست دارد به آنها کمک کند تا خود را شکوفا کنند. افرادی وفادار هستند که همیشه بازخورد مثبت به ستایش و انتقاد دیگران ارائه میدهند.
تیپ شخصیتی فرمانده (ENTJ) ؛ برونگرا – شهودی – منطقی – قضاوتی
این افراد دارای شخصیتی صریح و قاطع بوده و رهبری تیم را به آسانی بر عهده می گیرند. آنها رویهها و سیاستهای غیرمنطقی و ناکارآمد را به سرعت تشخیص میدهد و می توانند به خوبی سیستم کامل و پیچیدهای را برای حل مشکلات سازمانی ایجاد نمایند. از هدفگذاری و برنامهریزی بلندمدت لذت میبرد. تلاش دارند تا اطلاعات شان به روز باشد و از توسعه دانش و انتقال آن به دیگران لذت میبرد. ا

برای شناخت تیپ شخصیتی خود می توانید به صفحه آزمون تخصصی MBTI طراحی شده برای کودکان و نوجوانان توسط مدرسه وارلی مراجعه نمایید. پس از انجام تست و مشخص شدن نتیجه، تیپ شخصیتی شما هر کدام از تیپ های شخصتی 16 گانه بالا که باشد، ما به شما خواهیم گفت که از انواع شغل ها چه کسب و کاری و در برقراری چه مدل ارتباطاتی می توانید موفق باشید.
از اینکه به طور کامل این آزمون رو توضیح داده بودید ممنونم
ولی این مقاله باعث ایجاد سوالی در من شد که چجوری می تونم بدون دونستن نوع شخصیت دیگران با اونها رابطه درست تری برقرار کنم. به نظرم برای اینکه با دیگران رابطه بهتری بشه برقرار کرد لازمه بدونیم نقطه نظر و برداشت اون با نگاه ما چه تفاوت هایی داره.
شما می توانید با تهیه پکیج سواد ارتباطی مدرسه وارلی، از طریق مشاهده دقیق برخی شواهد و رفتارهای دوستان تون به سرعت متوجه تیپ شخصیتی اونها شده و کیفیت روابط کاری و اجتماعی خودتون رو ارتقا ببخشید
خیلی خوب بود لطفا باز هم از این مطالب آموزشی بذارید. ممنون از شما.